Tuniakový steak v bylinkovej kruste
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 28. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g (alebo 4 steaky po 200 g ) |
|
(rozmarín, bazalka, petržlenová vňať, tymian, pažítka) |
|
4 ks |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
20 g |
|
150 ml |
|
400 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z tuniaka nakrájame 4 pekné steaky. Na panvičke pripravíme omáčku z limetkovej šťavy (z jednej polovice limetky, druhú polovicu použijeme na dekoráciu), bieleho vína a smotany na šľahanie. Všetko spolu povaríme a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 2
V malej miske zmiešame žĺtok s najemno nasekanými bylinkami, soľou, strúhankou a kvapkou mlieka. Na rozpálenom grile z oboch strán narýchlo opečieme steaky z tuniaka. Aj napriek tomu, že tuniak je mäsitá ryba, odporúčame prepiecť len jemne, aby si steak zachoval vláčnosť a chuť. Mäso tuniaka dobre prepečené ostáva suché.
- 3
Opečený steak prelejeme zmesou žĺtka a byliniek a v rozpálenej rúre rýchlo zapečieme do zlatista. Na tanier nalejeme limetkovú omáčku, na ktorú uložíme steak z tuniaka, dekorujeme limetkou a čerstvými bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
- hlavne tie bielkoviny