Linecké kocky fotorecept

selmapuma - fotkaselmapuma, 7. júna 2013
Linecké kocky (fotorecept)
Foto: selmapuma

Tento koláčik je jednoduchý a rýchli. Miesto orechov sa môže dať aj mak

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
500 g
250 g
150 g
2 ks
50 ml
Plnka:
200 g
150 g
100 ml
K tomu:
3 lyžice
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spracujem

    Linecké kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    rozdelím na 4 x a

    Linecké kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zmiešam si orechy a cukor ,rozváľkam cesto a dám na pomúčený plech, polovicu orechovej zmesi vysypem na cesto a polejem polovicou mlieka

    Linecké kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    dám další plát a potriem ho lekvárom

    Linecké kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    položím naň tretí plát a dám zvyšnú orechovú zmes a polejem mliekom , prikryjem posledným plátom, popichám špáradlom a dám piecť na cca 30 min

    Linecké kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po upečení posypem práškovým cukrom

    Linecké kocky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danila
koláčik vyzerá a iste aj chutí božsky,v najbližšej dobe ho určite spravím
orchidea
Linecký koláč som zatiaľ robila iba s jablkami alebo tvarohom, páči sa mi tvoj recept, orechová plnka je tiež výborná...ukladám si a určite upečiem.
marienka44
@Selmapuma , vyskusam, lebo kolacik sa mi pozdava. :-)
Mam otazku: Ake mate skusenosti pri peceni pouzit domaci marhulovy lekvar, ale ten je s petozou? Nevytecie? Obycajne tento pouzivam len na zlepovanie lineckych uz upecenych kolacikov. Neviem, ako sa to bude chovat v horucej rure. Inaksi totizto uz nemam. Robievam 2 druhy.
Ukladam samzrejme do KK.
selmapuma
dakujem vsetkym za komentare marienka@ : ja pouzivam výlučne domaci lekvar nakolko byvam na dedine tak si rozne lekvar robym sama a moj nevytečie nakolko davam husty
mata3636
@marienka44 - roky robíme džemy s gelfixom a používame ich na pečenie, teda hlavne marhuľový a ríbezľový do žerbó rezov a marhuľový alebo jahodový do lineckého koláča a všetko ok. Skúšala som dať tento džem do parených a pečených buchiet, ale to už nebolo dobré, džem akokeby sa vsiakol do cesta a nebolo ho, takže tu ho nepoužívam. Kľudne vyskúšaj, bude to dobré :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia