Foto: selmapuma
Tento koláčik je jednoduchý a rýchli. Miesto orechov sa môže dať aj mak
50 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
500 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
200 g |
|
150 g |
|
100 ml |
|
K tomu: | |
3 lyžice |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spracujem
-
2
rozdelím na 4 x a
-
3
zmiešam si orechy a cukor ,rozváľkam cesto a dám na pomúčený plech, polovicu orechovej zmesi vysypem na cesto a polejem polovicou mlieka
-
4
dám další plát a potriem ho lekvárom
-
5
položím naň tretí plát a dám zvyšnú orechovú zmes a polejem mliekom , prikryjem posledným plátom, popichám špáradlom a dám piecť na cca 30 min
-
6
po upečení posypem práškovým cukrom
Mam otazku: Ake mate skusenosti pri peceni pouzit domaci marhulovy lekvar, ale ten je s petozou? Nevytecie? Obycajne tento pouzivam len na zlepovanie lineckych uz upecenych kolacikov. Neviem, ako sa to bude chovat v horucej rure. Inaksi totizto uz nemam. Robievam 2 druhy.
Ukladam samzrejme do KK.
varecha.pravda.sk/recepty/zerbo-rezy-fotorecept/21507-rec...