Mám veľmi rada tvarohové zákusky. Dnes je špeciálny deň, tak som si urobila taký tvarožník.
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: kakao | |
| 250 g |
|
| 125 g |
|
| štipka |
|
| 30 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| Plnka: | |
| 750 g |
|
| 4 PL |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 4 ks |
|
| 5 ks |
|
| 40 g |
|
| 2 ČL |
|
| 100 ml |
|
| 250 ml |
|
| Bielkový sneh: | |
| 2 ks |
|
| 3 PL |
|
| 2 ČL |
|
| Ďalej potrebujeme: | |
| 2 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 150 ml |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme, pridáme maslo, soľ, cukor, žĺtok, vodu a všetko spolu zamiesime na cesto.Cesto zabalíme do alobalu a dáme na 30 min. do chladničky.
-
2
Cesto rozvaľkáme, tortovú formu vymažeme a vysypeme múkou a cesto vložíme do formy tak, aby bolo pokryté dno aj boky formy.
-
3
Pripravíme si tvarohovú náplň. Tvaroh, žĺtky, cukor, olej, maizenu, vanilku, šľahačkovú a kyslú smotanu dobre vymiešame.Ja dávam hrudkový tvaroh, lebo takto to máme radi, ale kľudne sa môže použiť jemný tvaroh.
- 4
Bielka dotuha vyšľaháme a pridáme k tvarohu. Zľahka všetko premiešame.
- 5
Nalejeme na cesto a pečieme 80 min. Vyberieme z rúry. Tvarohová hmota nie je celkom tuhá, ale to je v poriadku (hlavne v strede, ale po uplnom vychladnutí stuhne)
- 6
Vyšľaháme si sneh z bielkov cukru, pridáme citrońovú šťavu a zľahka rozotrieme na tvarohovú hmotu.Dáme zapiecť na 15 min. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
- 7
Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a Grankom a ozdobíme. Zákusok je najlepšie pripraviť deň vopred.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4









Bars šumne ci dzekujem.Keby bulo calkom po našim, ta dze byvam ta by še povedzelo syrovnik, bo tu tvaroh volaju syr.Ale to by ľudze nepochopili:-).Ešte raz vďaka a pozdravujem za veľkou mlákou
Ja už ich mám rada 42 rokov:-) Ďakujem ti za milý komentár
Ďakujem ti veľmi pekne:-)Môžeš prísť ešte niečo ostalo:-)
Vďaka. Aj u nás patria medzi top koláče s tvarohom
Ďakujem :-)