Foto: ailuj82
Keď neviete čo s prezretými banánmi. Koláčik je rýchly, šťavnatý, chutný.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
60 g |
|
60 g |
|
150 ml |
|
3 ks |
|
4-5 ks zrelé |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
1 bal. |
|
2 ČL |
|
150-200 ml |
|
štipka |
|
Plnka: | |
500 g (Melina) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Maslo, olej a cukor vyšľaháme, postupne pridáme vajcia. Banány roztlačíme vidličkou. Do vaječnej hmoty pridáme múku, vanilkový cukor, soľ, prášok do pečiva a banány. Zamiešame a pridáme mlieko podľa potreby. Pekáč (25x25 cm) vytrieme maslom a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre.
-
2
Po vychladnutí korpus prekrojíme na polovicu.
- 3
Neuvarené Salko vyšľaháme s tvarohom (môžeme použiť mascarpone alebo mäkký tvaroh), pridáme želatínový stužovač pripravený podľa návodu (v troche mlieka ručne chvíľu miešame a potom pridáme do krému) a zašľaháme.
- 4
Krémom natrieme polovicu koláča, priložíme druhú a potrieme zvyšným krémom. Necháme v chladničke stuhnúť.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
velmi jednoduchy a iste aj chutny kolacik. KK.
Mozno by sa dalo to salko nahradit trebars medom.
@Kucharka - asi bolo treba pridať viac mlieka. Cesto ma byt hustejšie, ale nie veľmi tuhé.
@Gerberka - áno, fotka je vylepšená, ale to sa snáď môže.
Mrzí ma, že vyzerá inak. Použila si len spaldovu múku?
Ako hovorim, nabuduce bude urcite ok.