Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Banánovník

ailuj82 - fotkaailuj82, 2. apríla 2019
Banánovník
Foto: ailuj82

Keď neviete čo s prezretými banánmi. Koláčik je rýchly, šťavnatý, chutný.

20
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

60 g
60 g
150 ml
3 ks
4-5 ks zrelé
200 ml
200 ml
1 bal.
2 ČL
150-200 ml
 štipka
Plnka:
500 g (Melina)
1 bal.
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo, olej a cukor vyšľaháme, postupne pridáme vajcia. Banány roztlačíme vidličkou. Do vaječnej hmoty pridáme múku, vanilkový cukor, soľ, prášok do pečiva a banány. Zamiešame a pridáme mlieko podľa potreby. Pekáč (25x25 cm) vytrieme maslom a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre.

    Banánovník - obrázok 1
  2. 2

    Po vychladnutí korpus prekrojíme na polovicu.

  3. 3

    Neuvarené Salko vyšľaháme s tvarohom (môžeme použiť mascarpone alebo mäkký tvaroh), pridáme želatínový stužovač pripravený podľa návodu (v troche mlieka ručne chvíľu miešame a potom pridáme do krému) a zašľaháme.

  4. 4

    Krémom natrieme polovicu koláča, priložíme druhú a potrieme zvyšným krémom. Necháme v chladničke stuhnúť.

    Banánovník - obrázok 4

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Ked som videla fotku tohto kolaca, dostala som nan taku chut, ze som ho hned musela urobit. Fotka je krasna a kolac vyzera jemny a nadychany. Mne, bohuzial, tak nevysiel .... ja ho mam akysi hutny, tazky... Ze by som dala vacsie banany? Vsetko bolo podla receptu. No ale nevadi, chutny je aj tak, aj tak dakujem za recept, na buduce uz sa mi hadam podari upiect kolac viac fotogenickejsi :-))


Kucharka, možno chyba nie je vôbec v tebe, ale v samotnom recepte. Titulná fotografia hore vyzerá vylepšená v počítači, realitu lepšie odzrkadľuje úplne spodná fotka pod postupom.

Pridaj komentár k receptu: