Pečená čokoláda s omáčkou z lesného ovocia

Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 17. decembra 2012
Pečená čokoláda s omáčkou z lesného ovocia
Foto: Robert Hüttner
6 - 8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g (najlepšie 54 %)
190 g
2 ks
2 ks
90 g
100 g
1 ks
200 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu a maslo roztopíme nad parou. Vajcia aj žĺtky vyšľaháme s 90 g cukru do penista, pridáme múku a spojíme s roztopenou čokoládou. Poriadne vymiešame. Zmes vylejeme do vymastenej a kakaom vysypanej formy na pečenie. Pečieme 9–10 minút pri 190° C.

  2. 2

    Očistený ananás vložíme na panvicu, polejeme javorovým sirupom a karamelizujeme na miernom ohni asi 3 minúty. Zvyšok cukru vysypeme na ďalšiu panvicu, skaramelizujeme a pridáme lesné ovocie. Necháme pustiť šťavu a chvíľku povaríme.

  3. 3

    Podávame spoločne s ananásom a omáčkou z lesného ovocia.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tento koláčik je iste pochúťka, už som sa ho chystala robiť a je tu v neviem koľkom poradí vždy pod iným názvom. Dokonca aj v tento deň je pridaný ako muffinový vulkán.
micho
@evanaaa nemôžem nájsť ten muffinový vulkán :-( chcel som to porovnať s týmto receptom.
evanaaa
@micho , je to pridané v tomto dennom súhrne,( ak ti to denne chodí), je od @nelajsia a názov: Vulcano- čokoládové muffinky. Ale na tento koláčik ako už spomínam je tu viac receptov. A často ho robia aj v reláciách o varení.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia