Pečená čokoláda s omáčkou z lesného ovocia
Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 17. decembra 2012
šéfkuchár wellness hotela Patince, 17. decembra 2012
Foto: Robert Hüttner
6 - 8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čokoládu a maslo roztopíme nad parou. Vajcia aj žĺtky vyšľaháme s 90 g cukru do penista, pridáme múku a spojíme s roztopenou čokoládou. Poriadne vymiešame. Zmes vylejeme do vymastenej a kakaom vysypanej formy na pečenie. Pečieme 9–10 minút pri 190° C.
- 2
Očistený ananás vložíme na panvicu, polejeme javorovým sirupom a karamelizujeme na miernom ohni asi 3 minúty. Zvyšok cukru vysypeme na ďalšiu panvicu, skaramelizujeme a pridáme lesné ovocie. Necháme pustiť šťavu a chvíľku povaríme.
- 3
Podávame spoločne s ananásom a omáčkou z lesného ovocia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skus tento:
varecha.pravda.sk/recepty/-cokoladovy-kolacik-peceny-ako-...