
Špaldové mandľové sucháre
Tieto sucháre som piekla v decembri už 2x a sú naozaj veľmi chutné. Ak máte chuť...

Ruské čajové pečivo
Chcela som toho roku upiecť niečo nové na Vianoce, až som našla starodávny receptík ešte z knižočky...

Hermelín zapečený v cestíčku
inšpiráciu na tento recept som čerpala z obrázku na webe... lístkové cesto som vymenila za kysnuté,...

Mrkvovo-pomarančové košíčky
Preosejeme múku, pripravíme cukor (používam hnedý - rozmixovaný takmer na práškový), mrkvu nastrúhame najemno.

Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou
Milujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini...

Ovsené koláčiky
Je to jednoduchý recept na zobkanie... Namiesto éčkových keksíkov alebo kalorických zákuskov

Palacinky na slano
Ak vás už omrzeli sladké palacinky, môžte vyskúšať napríklad túto slanú alternatívu .

Kuracie pečienky s bylinkami a sherry
Keď som videla, ako tento recept pripravuje Z. Pohlreich, pri najbližšej príležitosti som vkladala...

Rizoto s paradajkami
... v potravinovej skrinke na internáte mi ostali akciové paradajky, ktoré by už dlho dobré...

Zapekané jogurtové zemiaky s mätou a tymianom
Jednoducha a velmi chutna priloha, ako aj samostatne jedlo :)

Jahodový koláč z lístkového cesta
Rúru vyhrejeme na 240° C, obe balenia lístkového cesta rozvaľkáme na štvorce so stranou 22 cm....

Pepermintové brownies
Uf. Tieto brownies to je ako mať na pleciach anjela a čerta, jeden šepká "už...

Čučoriedkový koláč z kyslého „mlieka“
Recept na koláčik z kyslého mlieka má doma snáď každý. V nejakej starej kuchárke, ktorá...

Marhuľové rezy - bezlepkové
Recept mám dávno - dávno asi z časopisu Slovenka, alebo Život. Už ho mám uložený...

Gaštanová torta
Žĺtky vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom a postupne do nich pridáme gaštanové pyré. Zvlášť vyšľaháme bielky...

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Pstruh na masle, grilovaná cvikla a dusená cuketa s mrkvou
pripraveného pstruha posolíme, posypeme korením na ryby, pokvapkáme citronom, dáme naň plátok masla a vložíme...

Zemiaky plnené bryndzou
Zemiaky uvaríme v šupke a dáme vychladnúť. Vyhladnuté ošúpeme, prerežeme po dĺžke na poli a vydlabeme stred....

Veľkonočné linecké koláčiky
Taketo koláčiky robievam iba na Vianoce, ale viem, že sa robievajú aj na Velkú noc, tak som...

Špenátový závin
Na masle opečieme pór, pridáme scedené špenátové listy, dusíme. Osolíme, okoreníme, na...

Plnené šampiňóny (fotopostup)
Hríbom som prišla na chuť len pár rokov dozadu. Zatiaľ máme vzťah nesmelý, kuriatkovo-dubákovo-šampiňónový...

Kuriatka na šalotke v smotanovej omáčke s estragónom a s citrónovou šťavou
Recept pochádza z francúzskej kuchyne. Kuriatka sú mimoriadne chutné korenisté huby, sú vysoko cenené na celom...

Beef fillet s Foie gras a salsou Pika de Calo
Odkrojíme si hovädzí filet. Ten grilujeme asi 5 minút zo všetkých strán. Šampiňónovú hlavičku potrieme...

Cibuľový koláč
Prezerala som si recepty - výstrižky z novín , kde som našla cibuľový koláč ...

Zaváraná tekvica
Tekvicu pokrájame na malé kocky a povaríme v okyslenej vode 10 minút. Horúcu precedíme a vložíme...

Topinamburová polievka
Topinambur je ešte stále pomerne neznáma rastlina, pritom je zaujímavá svojou chuťou a vlastnosťami. Topinambur...

Pšenično-ražné žemle
Chcela som upiecť také drsnejšie pečivo, ktoré vonia vidiekom. Rozhodla som sa pre pšenično-ražné žemle....