Foto: paploska
Tieto sucháre som piekla v decembri už 2x a sú naozaj veľmi chutné. Ak máte chuť na niečo sladké ale zároveň aj zdravšie - Zobraziť celý popisTieto sucháre som piekla v decembri už 2x a sú naozaj veľmi chutné. Ak máte chuť na niečo sladké ale zároveň aj zdravšie - vyskúšajte. Určte zachutia :-)
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého asi v polovici šľahania pridáme cukor.
-
2
Do snehu pridáme najprv opatrne múku, potom ošúpané mandle. Mandle môžu byť aj celé. Cesto sa však bude lepšie krájať s posekanými mandľami. Ale ak máte elektrický krájač :-), je vám to jedno. Namiesto mandlí môžete použiť aj iný typ orechov, najlepšie sú však s mandľami.
-
3
Cesto pečieme v dobre vymastenej a vysypanej forme na srnčí chrbát asi 40 min.
-
4
Ešte teplý koláč krájame na tenučké plátky, na tento účel vám výborne poslúži elektrický krájač. Ja si musím vystačiť s keramickým nožíkom. Čím budú tenšie, tým budú chutnejšie.
-
5
Koláčiky dáme na suchý pekáč a sušíme v rúre na 100 st. asi 40 min. Pred koncom sušenia zvýšime teplotu na 110 st., kvôli zafarbeniu. Z tejto dávky bude mať 2 plné plechy.
Nejspíš budou nižší a souměrné. Možná o fous dříve upečené? Na chuti by to vadit nemělo.