na 180 °C
Postup
-
1
Najprv pripravíme cesto tak, že múku so soľou, vanilkovým cukrom, maslom pokrájaným na kúsky, vajcom a žĺtkom miesime tak dlho, až kým vznikne hladké cesto.
- 2
Takto vypracované cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
- 3
Medzitým odkôstkujeme umyté čerešne, ktoré vložíme do hrnca spolu s maslom, solamylom a cukrom a varíme asi 6 minút. Potom primiešame mandľovú arómu a zmes necháme vychladnúť.
- 4
Cesto rozdelíme na 2 polovice, jednu ešte vložíme do chladničky a z druhej urobíme guľu a medzi 2 fóliami ju vyvaľkáme do okrúhla a dáme do formy.
- 5
Na cesto nalejeme čerešňovú plnku a z druhej polovice cesta vytvoríme vrch koláča podľa vlastnej fantázie – mriežky, srdiečka, kvety...
- 6
Koláč potrieme žĺtkom, posypeme mandľami a dáme piecť pri teplote 180°C 40–45 minút
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu