Nekysnutý čerešňový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009
45 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
2 vrecúška
125 g
500 g
4 PL
1/4 KL
2 PL
3/4 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme cesto tak, že múku so soľou, vanilkovým cukrom, maslom pokrájaným na kúsky, vajcom a žĺtkom miesime tak dlho, až kým vznikne hladké cesto.

  2. 2

    Takto vypracované cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.

  3. 3

    Medzitým odkôstkujeme umyté čerešne, ktoré vložíme do hrnca spolu s maslom, solamylom a cukrom a varíme asi 6 minút. Potom primiešame mandľovú arómu a zmes necháme vychladnúť.

  4. 4

    Cesto rozdelíme na 2 polovice, jednu ešte vložíme do chladničky a z druhej urobíme guľu a medzi 2 fóliami ju vyvaľkáme do okrúhla a dáme do formy.

  5. 5

    Na cesto nalejeme čerešňovú plnku a z druhej polovice cesta vytvoríme vrch koláča podľa vlastnej fantázie – mriežky, srdiečka, kvety...

  6. 6

    Koláč potrieme žĺtkom, posypeme mandľami a dáme piecť pri teplote 180°C 40–45 minút

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia