Foto: dvorka
Tento nápad mi podsunul môj syn ešte pred Vianocami, no nemala som akosi čas a tak som ho realizovala včera. Sušené jablká robím teraz často Zobraziť celý popisTento nápad mi podsunul môj syn ešte pred Vianocami, no nemala som akosi čas a tak som ho realizovala včera. Sušené jablká robím teraz často keďže sa jabĺk urodilo neúrekom a vždy keď mám chuť na sladké tak rada za hrsť schrumstnem. No týchto čokoládových budem musieť chrúmať pomenej. Ale je to asi menšie zlo ako keksy v čokoláde :)
Postup
-
1
Z jabĺk som vybrala jaderník, nastrúhala na asi 3 - 4 mm plátky a rozložila na rošty sušičky. Jablká sa dajú sušiť v rúre aj na radiátore.
-
2
Roztopila som si čokoládu s palmarinom, poriadne premiešala. Na dosku na vaľkanie cesta som si dala papier na pečenie, aby som mala kde ukladať očokoládované jabĺčka. Každý plátok som postupne namáčala.
-
3
Nechala som čokoládu odtiecť a položila som na papier.
-
4
Takto očokoládované jabĺčka som dala na balkón zatuhnúť. Teraz v zime je to pohoda, čokoláda stuhla skoro.
-
5
Už sa čokoláda neleskne, plátky sa oddelili samé od papiera.
-
6
Uložila som do krabičky a vložila do chladničky. Večer som robila prvú dávku a keďže mi ešte ostala v miske čokoláda, zohriala som si ju a urobila ešte pár koliesok.
ešte nepoužila, ako dlho sa musia sušiť také jablčka, a sú celkom suché
z tej sušičky? dak.
nemôžem si takúto robiť maškrtu-bo som podľa BMIndexu tučná...:-)))))
jablčka sušíme celú zimu-využívajúc radiátory-máme rebrové...
kludne ich sprav bez obáv
na vareche veľa hláv
ponúkni nám bez chleba
dáme si aj za Teba