Kysucká polievka z kvaky s krupicovými haluškami
Zuzana Majerčíková, Milan Maršalka, Štefan Psotný
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 2. februára 2014
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 2. februára 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme bravčové plece aspoň týždeň vopred nasolené, zalejeme ho vodou podľa potreby, okoreníme a varíme asi 100 minút.
- 2
Keď sa mäso dovára, pridáme nastrúhanú kvaku s mrkvou.
- 3
Z krupice, vajca a vody spravíme haluškové cesto a z lopára hodíme do polievky halušky. Všetko necháme dobre prevariť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ona to volala "karpeľe" po šarišsky
Kvaku predavaju v Kauflande.