Tradičné medové sú najlepšie, ale trocha zmeny neuškodí :)))
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 3 ks |
|
| 300 g |
|
| 80 g |
|
| 600 g |
|
| 1 čl |
|
| Vanilkový krém: | |
| 500 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 200 g |
|
| 5 PL |
|
| Jahodový krém: | |
| 300 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 150 g |
|
| 3 PL |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 100 g |
|
| kúsok |
|
Postup
-
1
Na slabom ohni 5 minút povaríme med, kakao, vajíčka, práškový cukor a maslo.
-
2
Po vychladnutí pridáme k múke s lyžičkou sódy bikarbóny a dobre vymiesime.
-
3
Cesto rozdelíme na 4 časti , vyvaľkáme a upečieme na zadnej strane plechu ( 20 x 30 cm ).
-
4
Na vanilkový krém si uvaríme vanilkový puding, necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny, po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
-
5
Takisto si pripravíme jahodový krém.
-
6
Na spodný plát natrieme polovicu vanilkového krému.
-
7
Priložíme druhý plát, potrieme jahodovým krémom.
-
8
Priložíme tretí plát a potrieme zvyškom vanilkového krému. Priložíme posledný plát cesta a polejeme čokoládou.
-
9
Necháme odstáť do druhého dňa a krájame. Krásne zmäknú a chuťovo sú výborné :)









Diskusia k receptu