
Listový šalát s cícerom a avokádom a pečenými hubami
Marinádu na huby pripravíme zmiešaním vína, oleja, sójovej omáčky, balzamikového octu a najemno nakrájaného,...

Slaný koláč
Tento recept ma napadol keď mi žena rozkázala uvariť zeleninové jedlo, pretože sme boli prejedení mäsa,...

Okrúhly posúch s paradajkami a syrom
K menej výdatným polievkam podávam tento sýty okrúhly posúch. Nie je s ním veľa práce a...

Mango smoothie
Banán a mango ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pár kúskov manga odložíme bokom na dekoráciu, ...

Srnčí chrbát v chlebovej kruste
Srnčí chrbát nakrájame na porcie po 150 g a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Odstavíme a...

Pšenično-ražný chlebík
zdravá verzia chlebíka, k výsledku som sa dopracovala sama... práve preto ich robím z takého...

3-farebná ryža
Dávam Vám môj obľúbený recept na prípravu ryže s hrozienkami – ako samotné jedlo má priveľa sacharidov...

Chrumkavé paradajkové placky
Recept mám z nového septembrového čísla dobrého jedla, určite stojí za vyskúšanie, čo poviete ??

Super domáci chlebík
Keď vyskúšate tento domáci chlebík už nikdy viac nebudete robiť iný :) Mám ho od svojej dobrej...

Ryba na grile, ragú z čiernej fazule s kokosovým mliekom a mrkvou
Fazuľu namočíme, potom prepláchneme a dáme variť. Uvarenú fazuľu scedíme.

Mozzarellové guľôčky so slaninou
Talianske mozzarellové guľôčky so slaninou pancetta na lôžku z rukoly.

Nepečené figovo-slivkové guľky
Tento recept parí k mojim obľúbeným, pretože ja nemusím šľahačkové a maslové krémy a tak...

Minionská torta
Túto tortu som pripravila len tak, z dlhej chvíľky. Už dlhšie som hľadala nejaký námet...

Mištičkové soirée
Táto sladká variácia vznikla, keď som sa rozhodla niektoré denné jedlá nahradiť raw štýlom... výborné, ...

Mäsové guľky s uhorkovo-zemiakovým šalátom
Nezvyčajná kombinácia zemiakov a uhoriek... stojí to za vyskúšanie.

Nepravá husacia pečeň
Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.

Morčacie prsia s karotkou
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Karotku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode, ...

Hrach s paradajkou ako príloha
V hrnci zohrejeme olej (alebo ghí), pridáme tmavé horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Potom...

Bavorská roštenka
Očistené zemiaky nakrájame na plátky, necháme odstáť, aby pustili šťavu, potom šťavu zlejeme...

Zeleninový šalát s mladým hráškom a mozzarellou
Základný šalát, ktorý možno obmienať podľa sezónnosti a dostupnosti jednotlivých plodín, napríklad čerstvou šalátovou uhorkou,...

Univerzálne syrové knedle
Alebo guľky, ňoky, gnocchi. Tým len chcem povedať, že nemusia byť stále len...