Spojenie kakaového korpusu, čerstvých chrumkavých sliviek, lekváru a škoricového tvarohu. Na záver dochutené kvapkou čokolády.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
| 1 hrnček |
|
| Ďalšie suroviny: | |
|
|
|
|
|
|
| Krém: | |
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| Poleva: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto je z koláčika od @Adkas (http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovo-ovocny-zakusokfotorecept/31480-recept.html). Vyšľaháme celé vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko, citr.kôru, na záver múku s PDP a kakao. Na vymastený + vysypaný plech vyleje cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na cca 30 min.
- 2
Po upečení a vychladnutí vydlabeme stred koláča - tak aby nám spodok ostal.
- 3
Kráter jemne potrieme tenučkou vrstvou krému - tvaroh vymiešaný so škoricovým cukrom. Na túto vrstvu následne ukladáme čerstvé odkôstkované slivky.
- 4
Na špáry medzi slivkami, najmä ku okrajom krátera, aplikujeme lekvár. Ak je ho dosť, dáme ho aj na slivky.
- 5
Na lekvárovú vrstvu nalejeme zbytok tvarohového krému a rovnomerne rozotrieme. Navrch následne nasypeme rozmrvené cesto z krátera.
- 6
V zohriatej vode si podľa návodu zohreje polevu, pofŕkame koláč a dáme ho chladiť do chladničky.
- 7
Čerstvé slivky dodávajú istú iskru jedinečnosti, pretože pri jedení chrumkajú. Je možné, že to niekomu nevyhovuje. V tom prípade odporúčam použiť zavárané. Prajem dobrú chuť :-)
- 2









Diskusia k receptu