Slivkový tvaroháč fotorecept

teniska - fotkateniska, 22. augusta 2014
Slivkový tvaroháč (fotorecept)
Foto: teniska

Spojenie kakaového korpusu, čerstvých chrumkavých sliviek, lekváru a škoricového tvarohu. Na záver dochutené kvapkou čokolády.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
1 bal.
1 PL
1 hrnček
Ďalšie suroviny:
Krém:
500 g
1 ks
Poleva:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto je z koláčika od @Adkas (http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovo-ovocny-zakusokfotorecept/31480-recept.html). Vyšľaháme celé vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko, citr.kôru, na záver múku s PDP a kakao. Na vymastený + vysypaný plech vyleje cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na cca 30 min.

  2. 2

    Po upečení a vychladnutí vydlabeme stred koláča - tak aby nám spodok ostal.

    Slivkový tvaroháč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kráter jemne potrieme tenučkou vrstvou krému - tvaroh vymiešaný so škoricovým cukrom. Na túto vrstvu následne ukladáme čerstvé odkôstkované slivky.

    Slivkový tvaroháč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na špáry medzi slivkami, najmä ku okrajom krátera, aplikujeme lekvár. Ak je ho dosť, dáme ho aj na slivky.

    Slivkový tvaroháč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na lekvárovú vrstvu nalejeme zbytok tvarohového krému a rovnomerne rozotrieme. Navrch následne nasypeme rozmrvené cesto z krátera.

    Slivkový tvaroháč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V zohriatej vode si podľa návodu zohreje polevu, pofŕkame koláč a dáme ho chladiť do chladničky.

    Slivkový tvaroháč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Čerstvé slivky dodávajú istú iskru jedinečnosti, pretože pri jedení chrumkajú. Je možné, že to niekomu nevyhovuje. V tom prípade odporúčam použiť zavárané. Prajem dobrú chuť :-)

    Slivkový tvaroháč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: