Foto: timara
Vôňa citrónu a chuť čučoriedok sa spojila v každom jednom koláčiku. Citrónový krém na vrchu to už len krásne prepojil.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Muffiny: | |
1 a 1/2 šálky |
|
3/4 šálky |
|
1 a 1/2 ČL |
|
štipka |
|
110 g |
|
1 šálka |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
Poleva: | |
100 g |
|
250 g |
|
80 g |
|
|
Postup
-
1
Preosiatú múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou. Osobitne vymiešame maslo s cukrom a vanilkový extrakt až kým nemáme bledší nadýchanejší krém.
- 2
Do krému zašľaháme postupne vajíčka a potom striedavo pridávame zmes sypkých surovín, citrónovu šťavu a kyslú smotanu.
- 3
Do košíčkov plníme tak, že najskôr dáme lyžicu cesta, do stredu lyžičku čučoriedok (ak je potrebné môžete ich ešte osladiť cukrom) a na vrch zas lyžicu cesta. Upečené muffiny necháme vychladnúť na mriežke.
- 4
Koláčiky zdobíme krémom, ktorý sme si vymešali z mascarpone, zmäknutého masla a preosiatého cukru a ktorý sme dochutili citrónovou šťavou. Ja som dozdobila ešte čučoriedkami a kúskami citróna.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu