Piškótový mrežovník s pohánkovým tvarohom

dada777 - fotkadada777, 6. júna 2013
Piškótový mrežovník s pohánkovým tvarohom
Foto: dada777

Dnes vám ponúkam chutný šťavnatý koláč, ktorý je pripravený bez mlieka s pohánkovým tvarohom. Ale koláč si samozrejme môžete pripraviť aj s tvarohom z Zobraziť celý popisDnes vám ponúkam chutný šťavnatý koláč, ktorý je pripravený bez mlieka s pohánkovým tvarohom. Ale koláč si samozrejme môžete pripraviť aj s tvarohom z kravského mlieka. V recepte uvediem ako robiť plnku z tvarohu pohánkového, ale aj klasickým tvarohom. Každý použije tvaroh aký chce...nech sa páči...

25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
1 hrnček
0,5 hrnčeka
0,5 hrnčeka
2 hrnčeky
1 ks
Tvarohová plnka z kravského tvarohu:
500 g
2 ks
3/4 hrnčeka
1 ks
Tvarohová plnka z pohánkového tvarohu:
250 g
1 ks
1 ks
3/4 hrnčeka
1 - 2 PL




Postup

  1. 1

    Začneme prípravou tvarohovej plnky. Ak používame klasický tvaroh z kravského mlieka, tak postupujeme zmiešaním surovín uvedených v rozpise surovín pre použitie klasického tvarohu.

    V prípade, že používate bezmliečny pohánkový tvaroh, tak k tvarohu pridajte len 1 žĺtok, prášk. cukor a vanilkový cukor. Plnka z pohánk. tvarohu bude redšia a je potrebné pridať 1 -2 polievkové lyžice špaldovej múky. Tým sa tvaroh zahustí a na chuti sa nič nezmení.

  2. 2

    Keď máme pripravené plnky, tak sa dáme do prípravy cesta. Šľaháme žĺtky s vanilkovým cukrom a prášk. cukrom, postupne pridáme olej, mlieko rastlinné. Všetko dobre rozmiešame a pridáme múku s práškom do pečiva. Z bielkov si vyšľaháme hustý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.

  3. 3

    Hotové cesto vylejeme na plech a pomocou vrecka na zdobenie spravíme na povrchu cesta mriežku z pripravenej tvarohovej plnky. Do vytvorenej tvarohovej mriežky kladieme malé kôpky lekváru, ja som použila marhuľový.

  4. 4

    Po dokončení mriežky vložíme koláč do rúry a pečieme pri 180°C asi 25 -30 minút. Je celkom jedno aký tvaroh použijete, výsledkom bude chutný, šťavnatý koláčik. Len pri použití pohánkového tvarohu nebude mriežku z tvarohu veľmi vidieť, ale na chuti mu to určite neuberie. Dobrú chuť!

    Piškótový mrežovník s pohánkovým tvarohom - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia