Pohánková kaša bez cukru
Foto: pastuzo
Keď som po prvýkrát vyskúšala pohánkovú kašu. veľmi mi chutila. Len ma trošku odradila jej cena, a tak som sa rozhodla, že si ju Zobraziť celý popisKeď som po prvýkrát vyskúšala pohánkovú kašu. veľmi mi chutila. Len ma trošku odradila jej cena, a tak som sa rozhodla, že si ju vyskúšam spraviť doma. Tak dúfam, že Vám bude chutiť rovnako ako mne :)
porcií
príprava
Suroviny
200 g (lupienky) |
|
2 hrste (alebo iné orechy podľa chuti) |
|
3 hrste |
|
2 polievkové lyžice |
|
1 polievková lyžica |
|
3 ks |
|
4 až 5 pohárov (2 dcl) (alebo rastlinné mlieko) |
|
|
Postup
-
1
Všetky suché suroviny (pohánkové vločky, orechy, hrozienka, kakao, kokos) vložíme do mixéra a mixujeme až kým nám nevznikne hladký prášok. Ochutnáme a podľa chuti môžeme ešte pridať hrozienka, orechy... Následne vzniknutý prášok vysypeme do väčšej misy a odložíme bokom.
- 2
Do mixéra nakrájame 3 väčšie banány a zalejeme ich vodou, nezabudneme zakryť, aby sme nemuseli maľovať kuchyňu a na najvyšších otáčkach rozmixujeme na kašu (ak náhodou ostanú nejaké kúsky vôbec to nevadí).
- 3
Banánovú kašu pridáme do misy, kam sme predtým vysypali vzniknutý prášok a dobre premiešame. Ak sa Vám kaša bude zdať hustá, môžete ešte priliať vodu. Aby sa zmes čo najlepšie spojila, nakoniec som použila ešte ponorný mixér.
- 4
Nalejeme do pohárov a ozdobíme rozmixovanými malinami. Prajem Vám dobrú chuť
Tiež pohánková kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem :)