Pohánková kaša
Pohánková kaša

Pohánková kaša bez cukru

pastuzo - bez fotkypastuzo, 8. mája 2017
Pohánková kaša bez cukru
Foto: pastuzo

Keď som po prvýkrát vyskúšala pohánkovú kašu. veľmi mi chutila. Len ma trošku odradila jej cena, a tak som sa rozhodla, že si ju Zobraziť celý popisKeď som po prvýkrát vyskúšala pohánkovú kašu. veľmi mi chutila. Len ma trošku odradila jej cena, a tak som sa rozhodla, že si ju vyskúšam spraviť doma. Tak dúfam, že Vám bude chutiť rovnako ako mne :)

5-6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

200 g (lupienky)
2 hrste (alebo iné orechy podľa chuti)
3 hrste
2 polievkové lyžice
1 polievková lyžica
3 ks
4 až 5 pohárov (2 dcl) (alebo rastlinné mlieko)




Postup

  1. 1

    Všetky suché suroviny (pohánkové vločky, orechy, hrozienka, kakao, kokos) vložíme do mixéra a mixujeme až kým nám nevznikne hladký prášok. Ochutnáme a podľa chuti môžeme ešte pridať hrozienka, orechy... Následne vzniknutý prášok vysypeme do väčšej misy a odložíme bokom.

  2. 2

    Do mixéra nakrájame 3 väčšie banány a zalejeme ich vodou, nezabudneme zakryť, aby sme nemuseli maľovať kuchyňu a na najvyšších otáčkach rozmixujeme na kašu (ak náhodou ostanú nejaké kúsky vôbec to nevadí).

  3. 3

    Banánovú kašu pridáme do misy, kam sme predtým vysypali vzniknutý prášok a dobre premiešame. Ak sa Vám kaša bude zdať hustá, môžete ešte priliať vodu. Aby sa zmes čo najlepšie spojila, nakoniec som použila ešte ponorný mixér.

  4. 4

    Nalejeme do pohárov a ozdobíme rozmixovanými malinami. Prajem Vám dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia