Foto: elixir
Inšpiráciu na prípravu morčacích medailónkov som našla v "receptomate", ktorý som nedávno spomínala pri inom z mnou uverejnených receptov.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
Mäso: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
Plnka: | |
5 ks (stonka) |
|
0,3 ČL |
|
|
|
20 g |
|
1,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
1 štipka |
|
1 PL |
|
0,5 ČL |
|
Na záver: | |
|
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Do misky si prichystáme suroviny na plnku - nasekanú petržlenovú vňať, feta syr, strúhanku, limetkovú šťavu, cukor, olivový olej, papriku, čierne korenie, podľa chuti sol...
-
2
Do medailónkov opatrne narežeme čo najhlbšie kapsičky. Napcháme ich plnkou "do prasknutia" a každú uzavrieme špáradlom na šikmo.
-
3
Osolíme ich a výdatnejšie okoreníme, zvrchu polejeme každú polievkovou lyžicou olivového oleja a dáme piecť.
- 4
Po upečení ich opäť polejeme troškou olivového oleja a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.
- 5
Pre inšpiráciu, podávala som jedlo s pečenými mladými zemiakmi a šalátom na liste lollo rosso z paradajok, feta syru, posypaným pažítkou. Pred servírovaním som každý medailónik prekrojila na polovice.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu