Korenisté morčacie medailónky s feta plnkou

elixir - fotkaelixir, 1. júla 2013
Korenisté morčacie medailónky s feta plnkou
Foto: elixir

Inšpiráciu na prípravu morčacích medailónkov som našla v "receptomate", ktorý som nedávno spomínala pri inom z mnou uverejnených receptov.

1
porcia
10 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Mäso:
2 ks
2 PL
Plnka:
5 ks (stonka)
0,3 ČL
20 g
1,5 ČL
0,5 ČL
1 štipka
1 PL
0,5 ČL
Na záver:
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky si prichystáme suroviny na plnku - nasekanú petržlenovú vňať, feta syr, strúhanku, limetkovú šťavu, cukor, olivový olej, papriku, čierne korenie, podľa chuti sol...

    Korenisté morčacie medailónky s feta plnkou - obrázok 1
  2. 2

    Do medailónkov opatrne narežeme čo najhlbšie kapsičky. Napcháme ich plnkou "do prasknutia" a každú uzavrieme špáradlom na šikmo.

    Korenisté morčacie medailónky s feta plnkou - obrázok 2
  3. 3

    Osolíme ich a výdatnejšie okoreníme, zvrchu polejeme každú polievkovou lyžicou olivového oleja a dáme piecť.

  4. 4

    Po upečení ich opäť polejeme troškou olivového oleja a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.

  5. 5

    Pre inšpiráciu, podávala som jedlo s pečenými mladými zemiakmi a šalátom na liste lollo rosso z paradajok, feta syru, posypaným pažítkou. Pred servírovaním som každý medailónik prekrojila na polovice.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
to vyzera uzasne, vsetko kde je feta mi chuti, len by som dala do plnky aspon stipku chilli :-), balkon vam ukradli ked si fotila vnutri? :-)
@afataga ďakujem Ti :) Počasie nám ukradlo balkón... keby sme tam jedli, tú petržlenovú vňaťku by nám asi odfúkol vietor... bol chladnejší a pomerne silný... tomu sa hovorí "nemecké leto" :)
Krásny receptuš, skvelo zvolené suroviny... ukladám a isto vyskúšam. Páči sa mi Tvoj kreatívny prístup k vareniu a nádherné aranžovanie jedla ... mňam :)