
Nevařený kompot z muškátové dýně a jablek
Kdo ochutnal muškátovou dýni (viz foto) za syrova jistě uzná, že jiná syrová dýně takhle lahodná,...

Zapečené zemiaky so syrom ako príloha
Príprava tejto prílohy je rýchla a jednoduchá. Dochrumkava opečená cibuľka dodá zemiakom skvelú chuť. Ja tieto zemiaky...

Baklažánovo-kapiová omáčka (sós)
Recept na túto omáčku/sós mám od svojej švagrinej. Používa sa do jedál po lyžiciach, na...

Univerzálna korenená omáčka
Recept pochádza opäť z Medzinárodnej kuchárky autorky Juliana A. Fialová a kolektív. Varím ho už...

Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...

Orechové rožteky zo zvyškového kysnutého cesta
Recept patrí ešte k dukátovým buchtičkám. Je to zvyšok cesta, ak budete piecť na funkcii crisp.

Pink šalát
Okrem toho že cvikla mi chutí, je aj super zdravá... tak som si vymyslela takýto šalátik....

Tvarohové knedlíčky do polévek
Základní těsto tvarohové s bylinkami, oříšky, kořením. Podle druhu polévky, kterou ochutí i...

Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých...

Pyré z cukety
Očistenú cuketu bez semien postrúhame, pridáme kyselinu citrónovú, cukor, škoricový cukor, vanilkový cukor...

Lahodné gratinované zemiačky
Zemiaky si ocistime a nakrajame na co najtensie kolieska, ja pouzivam bocnu stranu klasickeho struhadla. Takisto si...

Špenátová knedľa
Bola dnes ako príloha k obedu. Ešte budem musieť trošku popracovať na jej forme...

Focaccia z Ligúrie
Patrí k neodmysliteľnej súčasti našej domácnosti, vždy je nejaká čerstvá alebo ako čakateľka v mrazničke...

Fazolové lusky v oleji
Na oběd i večeři, teplé i studené, s bramborem, nebo i s jakýmkoliv masem....

Ovsené fašírky a fazule v rajčinovej omáčke
Fazule a vločky na noc namočíme do studenej vody (každé zvlášť).

Ružová kapusta pre Bábiku Angeliku
Nostalgické spomienky staršie ako 30 rokov. Nepoznám otca, ktorý by svojej dcérke, princezničke, ...

Šunka domáca
br. pliecko nakrájame , sol a cukor rozpustíme v 0, 1 dcl vody a zalejeme...

Tekvicový prívarok s baraním rebierkom
Baranie mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu, preložíme rozmarínom, pretrieme tukom a necháme deň postáť....

Zapekané špenátové guľky z krupice
Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a...

Šošovica s rajčinami
Upozorňujem, že všetky suroviny pridávam len od oka. Uvaríme si najprv šošovicu do polomäka...

Paleo cuketové cestoviny s krevetami
Výborne "cestoviny" pre ludí ktorý fandia paleo strave alebo sú celiatici.

Hríbová polievka
Túto polievku robieva moja svokra, ona je hovorí omáčka. Je veľmi dobrá a ja ju...

Pečená červená cibuľa s tymianom a maslom
Najprv odstránime prvú vrstvu šupky cibule. Nožom tesne odrežeme len spodok, aby ste vytvorili rovnú...

Tekvicová omáčka
Mladú tekvicu, ja som použil patizón, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu orestujeme na...

Bôbová kaša s klobásou a cibuľkou
Tento biely bôb sa ťahal po mojom plote. Kvitol červenými, fialovými a bielymi kvetmi...

Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...

Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky
Jednoduché chutné jedlo zo zelenej strukovej fazuľky ;-)