
Fazolové lusky v oleji
Na oběd i večeři, teplé i studené, s bramborem, nebo i s jakýmkoliv masem....

Hliva v smotanovo-syrovej omáčke
hlivy si nakrájame na rezance opražíme na oleji zalejeme vodou a pridáme bujon a varíme...

Ovsené fašírky a fazule v rajčinovej omáčke
Fazule a vločky na noc namočíme do studenej vody (každé zvlášť).

Paleo cuketové cestoviny s krevetami
Výborne "cestoviny" pre ludí ktorý fandia paleo strave alebo sú celiatici.

Chlebík, ako ho ja pečiem
Tento chlebík pečiem po mnohých pokusoch už ako vydarené dieťa, môjho trápenia. Manželovi však vždy...

Baklažánovo-kapiová omáčka (sós)
Recept na túto omáčku/sós mám od svojej švagrinej. Používa sa do jedál po lyžiciach, na...

Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...

Špenátová knedľa
Bola dnes ako príloha k obedu. Ešte budem musieť trošku popracovať na jej forme...

Univerzálna korenená omáčka
Recept pochádza opäť z Medzinárodnej kuchárky autorky Juliana A. Fialová a kolektív. Varím ho už...

Hríbová polievka
Túto polievku robieva moja svokra, ona je hovorí omáčka. Je veľmi dobrá a ja ju...

Šošovica s rajčinami
Upozorňujem, že všetky suroviny pridávam len od oka. Uvaríme si najprv šošovicu do polomäka...

Zemiakovo- syrová placka
Veľmi rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu, ale aj chutná večera.

Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky
Jednoduché chutné jedlo zo zelenej strukovej fazuľky ;-)

Pečená žemľová knedľa
Žemle nakrájame na kocky, pridáme rozpustené maslo, vajíčka a koreniny, všetko dôkladne premiešame a...

Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom, ktorý môžete použiť aj ako omáčku na...

Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát
Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197....

Lahodné gratinované zemiačky
Zemiaky si ocistime a nakrajame na co najtensie kolieska, ja pouzivam bocnu stranu klasickeho struhadla. Takisto si...

Chutné pečivo
veľakrát sa mi stane, že dcérka spí ešte o desiatej ( za čo som nesmierne vďačná)...

Celozrnné rýchlobagetky
Pečivo som piekla prvý krát a som veľmi milo prekvapená :), určite ich budem piecť častejšie....

Tvarohové knedlíčky do polévek
Základní těsto tvarohové s bylinkami, oříšky, kořením. Podle druhu polévky, kterou ochutí i...

Cuketovníky ako príloha
Bola to príloha k bravčovému mäsu dusenému na čerstvých hríboch. K plackám, ktoré nám ostali,...

Krumpole chrápem dole
Tuhle dobrotu z brambor jsem objevila na krumpolových slavnostech. A protože všechno z brambor mám ráda,...

Krupicové halušky
V časti studeného mlieka rozmiešame krupicu a vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka. Osolíme, pridáme tuk...

Domáci chlieb
Máme upršané dni a nie sú teplé, letné, slnečné... tak som zapla rúru a upiekla...

Zapekané špenátové guľky z krupice
Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a...

Špaldovo-ražné bagetky s opraženou cibuľkou
Keďže čas Vianoc je tradične charakterizovaný masovým prejedaním sa, možno by bolo vhodné nahradiť časť majonézového...

Tekvicová omáčka
Mladú tekvicu, ja som použil patizón, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu orestujeme na...

Mexická salsa
Paradajky, cibuľu, koriander a chilli si nasekáme, pridáme ol. olej, soľ a...

Arménsky šalát, zelenina s jablkovými čipsami a jogoplacky podľa sestier Heribanových
Sestry Heribanové sú najlepšími priateľkami a trávia spolu veľa času. Začali variť už v štrnástich rokoch....