
Slovenská ryža (orzo) s jadrovníkmi a špargľou
Tarhoňa, mrvenica, slovenská ryža (talianske orzo) ako prílohy, si v našej kuchyni už dávno...

Univerzálna korenená omáčka
Recept pochádza opäť z Medzinárodnej kuchárky autorky Juliana A. Fialová a kolektív. Varím ho už...

Krumpole chrápem dole
Tuhle dobrotu z brambor jsem objevila na krumpolových slavnostech. A protože všechno z brambor mám ráda,...

Bagels
tento recept som si doniesla pred 12 rokmi z Anglicka. Vtedy u nás také veci neboli......

Grahamové žemle
V našej rodine sú veľmi obľúbené. Po upečení a vychladnutí ich uložím do mrazničky a podľa potreby...

Paradajkový šalát s paprikovým tofu
Tento recept posielam hlavne mojej mame. Často si telefonujeme a vymieňame recepty z delenej stravy...

Nevařený kompot z muškátové dýně a jablek
Kdo ochutnal muškátovou dýni (viz foto) za syrova jistě uzná, že jiná syrová dýně takhle lahodná,...

Letná pasta Carevič Ivánuška
Tento "maglajz" je vytvorený predovšetkým z plodov našich letných záhradiek, doplnený v jednej verzii plodmi lesa...

Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo
Brokolica a karfiol nemusia byť iba hlavným jedlom. Môžeme ich použiť aj ako chutnú a zdravú...

Zapečené zemiaky so syrom ako príloha
Príprava tejto prílohy je rýchla a jednoduchá. Dochrumkava opečená cibuľka dodá zemiakom skvelú chuť. Ja tieto zemiaky...

Smotanová omáčka s hráškom a šampiňónmi
Cibuľu nasekáme, šampiňóny nakrájame na tenké plátky, všetko dáme na rozpálené maslo, chvíľu podusíme...

Lahodný domáci kečup
Kečup s chuťou a vôňou leta. Domácemu kečupu sa ten z obchodu nevyrovná....

Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...

Plnená paprika
Trosku som sa prehrabavala v mojej kniznici... Na knihu, z ktorej pochadza tento recept, som...

Tvarohové knedlíčky do polévek
Základní těsto tvarohové s bylinkami, oříšky, kořením. Podle druhu polévky, kterou ochutí i...

Orechové rožteky zo zvyškového kysnutého cesta
Recept patrí ešte k dukátovým buchtičkám. Je to zvyšok cesta, ak budete piecť na funkcii crisp.

Cesnakový olej - všestranné využitie
očistíme cesnak a rozmixujeme . Dáme do umeleho kýblika alebo do poharika a zalievame obome olejmi...

Lahodné gratinované zemiačky
Zemiaky si ocistime a nakrajame na co najtensie kolieska, ja pouzivam bocnu stranu klasickeho struhadla. Takisto si...

Zapekané špenátové guľky z krupice
Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a...

Špenátová knedľa
Bola dnes ako príloha k obedu. Ešte budem musieť trošku popracovať na jej forme...

Pyré z cukety
Očistenú cuketu bez semien postrúhame, pridáme kyselinu citrónovú, cukor, škoricový cukor, vanilkový cukor...

Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých...

Tekvicový prívarok s baraním rebierkom
Baranie mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu, preložíme rozmarínom, pretrieme tukom a necháme deň postáť....

Ovsené fašírky a fazule v rajčinovej omáčke
Fazule a vločky na noc namočíme do studenej vody (každé zvlášť).

Fazolové lusky v oleji
Na oběd i večeři, teplé i studené, s bramborem, nebo i s jakýmkoliv masem....

Šošovica s rajčinami
Upozorňujem, že všetky suroviny pridávam len od oka. Uvaríme si najprv šošovicu do polomäka...

Pink šalát
Okrem toho že cvikla mi chutí, je aj super zdravá... tak som si vymyslela takýto šalátik....

Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky
Jednoduché chutné jedlo zo zelenej strukovej fazuľky ;-)

Tekvicová omáčka
Mladú tekvicu, ja som použil patizón, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu orestujeme na...