tento recept som si doniesla pred 12 rokmi z Anglicka. Vtedy u nás také veci neboli...

15
porcií
30-40 minút
na 190 °C

Suroviny

1,5 hrnčeka
2 balíčky
1 PL
3 PL
1,5 hrnčeka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teplu vodu zmiesame s ostatnymi ingredienciami v miske, prikryjeme a nechame postat 10 minut. Potom cesto miesime 10 minut a dame do vymastenej misky. Povrch cesta pomastime, prikryjeme a nechame kysnut 30 minut.

  2. 2

    Cesto si rozdelime na 15 casti, z ktorych potom vytvarujeme valceky, ich konce spojime. Znovu nechame na teplom mieste odpocivat 30 minut. Vykysnute bagels vlozime do vriacej vody a varime 2 minuty. Nechame ich odkvapkat a vychladnut na utierke.

  3. 3

    Posledna faza je pecenie: bagels ulozime na vymasteny plech, potrieme rozslahanym vajickom a posypeme semiackami (napr. makom, sezamom, lanom a pod). Pecieme 30-40 min. pri 190 stupnoch.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
tak to som ešte nepočula, ale vyzerá to zaujímavo, škoda že nemáš foto, aby sme vydeli výsledok, ešte by ma zaujímalo - je to ako pečivo?
Taky oblubujeme ,na nedelne ranajky ,aj u nas ;-).Mne sa ich vsak neoplati robit doma ,lebo tu mamek dostaniu velky vyber cerstvych ,vonavych,rovno vybratych z pece.
Bagle su originalom zidovskej kuchyne.
Mala som recept v židovskej kuchárskej knihe (nevrátila sa mi, keď som ju požičala),. Teším sa, že sa s ním stretávam znovu, aj keď tam sa príprava trošku líšila, neboli lúhované vo vriacej vode. Ale takto sa mi páčia viac, takže určite vyskúšam.
@sovka , my sme pred dlhsimi rokmi mali navstevu zo Slovenska , pan, profesionalny pekar, mal zaujem kupit automat na pecenie baglov.Vtedy som mala moznost vidiet ako ich pecu.Tie prave musia prejst vodnym kupelom,inac si nezachovaju perfektny tvar,su vzdy "ako by ich jedna mater mala ;-)".Mimochodom, masinu sa mu nepodarilo kupit,bolo to prilis komplikovane.
wewewe, nie sú trochu sladšie, keď tam idú až 3 veľké lyžice cukru? Ináč sa mi ten recept páči, vyskúšam. Ale neviem, či tam nemôžem dať cukru menej už aj preto, že som dia.
dobrý tip je aj nerobiť z nich šulce a spájať, ale guľky, ktoré trochu sploštíme a poprepichujeme vareškou :)
akurát sa chystám ich robiť:)

Pridaj komentár k receptu: