Drobné ovocie v koňaku a vanilke

izabella929 - fotkaizabella929, 5. júla 2012

Vždy, keď už končí na záhrade úroda drobného ovocia, robím z neho zaváraninu ku zmrzline..táto zaváranina je skotočne výborná..

4
porcie
60 minút
príprava
7 minút
na 70 °C

Suroviny

1/2 dl alebo um
1 bal
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Nazbierané ovocie odstopkujem, umyjem poriadne v niekoľkých vodách..ovocie nasypem do umytých strerilizovaných pohárov, ja dávam do 3,5 dl pohárov...ovocie mierne potlačím,tak, aby sa do pohárov zostal priestor len pre koňak, vanilku a cukor..do každého pohára dám jeden sáčok vanilky, 1 lyžicu cukru a 1/2 dl koňaku..poháre zatvorím a sterilizujem 7 minút na 70 st. ovocie je dosť už mäkké, takže potrebujeme iba, aby sa viečko chytilo...nechám vychladnúť vo vode, v ktorej sa sterilizovalo...potom poháre utriem do sucha a uložím do police v špajzi..

    Drobné ovocie v koňaku a vanilke - obrázok 1
  2. 2

    Drobné ovcie v koňaku používam najčastejšie na zdobenie zmrzliny, pudingových pohárov..dáva zdobeniu šmrnc a o chuti ani nepíšem...môžete ho použiť podľa vlastného uváženia...dobrú chuť..

Diskusia k receptu

radulienka
Super recept, robievam tzv. Rumtopf, ale toto sa mi zdá byť ešte lepšie, vyskúšam, díky...
stacy77777
A už aj vidím- biele ríbezle! Myslím,že sa aj ja trocha pohrám s kombináciou ovocia,je to predsa len dobrá zmena, nie len pre chuť, ale aj pre oko...Ukladám si,tu u nás na severe im k úplnej zrelosti predsa ešte troška chýba.
cica2
krásna úroda @ izabella929 si šikuľka! :-)...a s koňakom to musí byť fajnové
izabella929
@cica2 fantastické, keď vyskúšaš, iné robiť nebudeš...krásne to zdobí zmrzlinku, a tá chuť, paráááda...vlani som dala do nich aj škoricový cukor primerane a svanilkovým...
helca103
vypadá to veľmi dobre, hoci nemám ríbezle ale pre istotu ukladám veď čo ak.....
ebaka
recept ukladám...ríbezle už nemáme,ale na budúci rok urobím...fajnotka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia