Foto: izabella929
Vždy, keď už končí na záhrade úroda drobného ovocia, robím z neho zaváraninu ku zmrzline..táto zaváranina je skotočne výborná..
porcie
príprava
na 70 °C
Postup
-
1
Nazbierané ovocie odstopkujem, umyjem poriadne v niekoľkých vodách..ovocie nasypem do umytých strerilizovaných pohárov, ja dávam do 3,5 dl pohárov...ovocie mierne potlačím,tak, aby sa do pohárov zostal priestor len pre koňak, vanilku a cukor..do každého pohára dám jeden sáčok vanilky, 1 lyžicu cukru a 1/2 dl koňaku..poháre zatvorím a sterilizujem 7 minút na 70 st. ovocie je dosť už mäkké, takže potrebujeme iba, aby sa viečko chytilo...nechám vychladnúť vo vode, v ktorej sa sterilizovalo...potom poháre utriem do sucha a uložím do police v špajzi..
-
2
Drobné ovcie v koňaku používam najčastejšie na zdobenie zmrzliny, pudingových pohárov..dáva zdobeniu šmrnc a o chuti ani nepíšem...môžete ho použiť podľa vlastného uváženia...dobrú chuť..
Diskusia k receptu