![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená ryža s mäsovými guľkami
Urobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurací šašlik so zeleninou a s olivami
Rýchle jedlo je v lete nenahraditeľné. Stačí pár minút a obed je na stole.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kura na bylinkovom chutney
V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaná pražma so zeleninou
Pražma má jemné, chutné, biele mäso a neobsahuje až tak veľa kostí. Preto je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Piškótová tortička s marinovanými čerešňami
V mixéri vymiešame z vajec a kryštálového cukru penu. Potom pridávame olej s kváskom pripraveným z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s uhorkovou omáčkou
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou
Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krevetové risotto
Krémové, talianske a žiadne iné, nie suché, nie s hráškom a mrkvou :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zajačia paštéta v domácom lístkovom ceste
Paštéta pečená v krehkom ceste ako výborný koláč je výsadou francúzskej kuchyne. Ponúkame vám vynikajúcu verziu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekaný morský vlk s ryžou a paradajkami
Doprajte si jedlo plné aromatických byliniek, šťavnatého morského vlka a krémovej syrovej omáčky s ryžou SOS...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karí zo zelených papričiek
Bharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rezance s paradajkami a hrebenatkou
Hrebenatka jakubovská, vegetárián mora, má mäso s jemnou lieskovoorieškovou chuťou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli
V obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečená špagetová tekvica s brokolicou
Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fish parm - vyprážaná treska s parmezánom
Dar talianskych prisťahovalcov Spojeným štátom, originál sa to varí s kuraťom, ale aj táto rybacia...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Goody Foody Vegan burger s mangovo-avokádovým šalátom
GOODY FOODY VEGAN BURGER s mangovo-avokádovým šalátom
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kedgeree s údeným lososom a vajíčkom
Kedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolová polievka s kuskusom a amarantom
Výživná rýchla polievka z karfiolu zahustená kuskusom a amarantom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sladký zemiak s krabími tyčinkami
Krabie tyčinky a tekutý ťahavý syr, do rúry aj na gril!
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové tekvicové tortellini
Tekvicové tortellini sú príjemnou zmenou v dennom jedálničku. Najmä teraz na jeseň, v sezóne tekvíc, sa ich oplatí vyskúšať....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkovo-mätové cestoviny
Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....