Foto: boise
Pre moje deti je jedenie obyčajná strata času. Ťažko docielim, aby zjedli aj polievku, aj druhý chod, na to je málo času, treba skúmať Zobraziť celý popisPre moje deti je jedenie obyčajná strata času. Ťažko docielim, aby zjedli aj polievku, aj druhý chod, na to je málo času, treba skúmať zákutia bytu, skrývať kuchynské náradie a ožužlávať všetko ožužlatelné. A tak som uvarila dosť hustú chutnú polievku, aby po nej stačil už len kúsok koláčika (lebo na ten je čas vždy) a obed bol vybavený.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na malých slzičkách si nastrúhame mrkvu a petržlen, dva strúčiky cesnaku pokrájame na drobno. Opražíme na plátku masla, pridáme kúsok solčanky, zalejeme vodou.
- 2
Necháme trošku prevreť a pridáme na kocky pokrájané zemiaky a pretlačíme jeden strúčik cesnaku. Kým nám to bublá, 3x (to znie až magicky, ale tak to - netuším prečo - robím, možno stačí 2x) premyjeme pšeno vriacou vodou. Z múky, jedného vajíčka a soli pripravíme husté cesto, ktoré nastrúhame na veľkých slzičkách na mrveničku (u nás sa to volalo doma mrvenička, ale asi v každom kraji inak).
- 3
Keď sú zemiaky polomäkké, pridáme premyté pšeno a mrveničku. Povaríme a na záver pridáme na drobno nasekanú petržlenovú vňať. Milo ma môj počin prekvapil, deti tiež, takže zaraďujem do svojej KK :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu