Polievka pre malopapkáčov

boise - fotkaboise, 12. apríla 2013
Polievka pre malopapkáčov
Foto: boise

Pre moje deti je jedenie obyčajná strata času. Ťažko docielim, aby zjedli aj polievku, aj druhý chod, na to je málo času, treba skúmať Zobraziť celý popisPre moje deti je jedenie obyčajná strata času. Ťažko docielim, aby zjedli aj polievku, aj druhý chod, na to je málo času, treba skúmať zákutia bytu, skrývať kuchynské náradie a ožužlávať všetko ožužlatelné. A tak som uvarila dosť hustú chutnú polievku, aby po nej stačil už len kúsok koláčika (lebo na ten je čas vždy) a obed bol vybavený.

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 ks
3 strúčiky
1 ks
 (lúpané proso)
1 ks
4 ks
1 plátok




Postup

  1. 1

    Na malých slzičkách si nastrúhame mrkvu a petržlen, dva strúčiky cesnaku pokrájame na drobno. Opražíme na plátku masla, pridáme kúsok solčanky, zalejeme vodou.

  2. 2

    Necháme trošku prevreť a pridáme na kocky pokrájané zemiaky a pretlačíme jeden strúčik cesnaku. Kým nám to bublá, 3x (to znie až magicky, ale tak to - netuším prečo - robím, možno stačí 2x) premyjeme pšeno vriacou vodou. Z múky, jedného vajíčka a soli pripravíme husté cesto, ktoré nastrúhame na veľkých slzičkách na mrveničku (u nás sa to volalo doma mrvenička, ale asi v každom kraji inak).

  3. 3

    Keď sú zemiaky polomäkké, pridáme premyté pšeno a mrveničku. Povaríme a na záver pridáme na drobno nasekanú petržlenovú vňať. Milo ma môj počin prekvapil, deti tiež, takže zaraďujem do svojej KK :)

Diskusia k receptu

janikbj
vyzerá vynikajúco. pripomína mi našu najobľúbenejšiu polievku zo strúhanej zeleniny a tak ju naisto vyskúšam :-) krásny deň a víkend prajem
silvia68
koľko toho pšena si dala aspon odhadom? pšeno robím na rôzne spôsoby ale polievočku som ešte nerobila. Vyskúšam hned zajtra. Pšeno sa premýva vriacou vodou aby sa odstránila horká pachuť, ja tiež premývam trikrát, ale 2x je minimum. Dobrý nápad, detičky to zasýti aj zahreje a sú tam samé zdravé a dobré suroviny.
babidka
Krasna polieva aj pre dospelych :-) Nasa najmensia vnucka naopak povazuje jedlo za krasnu svetlu chvilku dna a urcite tiez s radostou spapa takuto polievocku .-)Ale mas pravdu - su deti ktore maju tolko "prace" ze na jedlo nemaju jednoducho cas .
francuzska1
ten uvod mi pripomenul moju domacnost.. aj ja mam doma takeho maleho pracanta co ma straaaasne vela roboty;-)) vidis, nieco podobne robievam, ale bez psena, musim skusit podla teba;-))
mariana33
aj toto sa bude skúšať:o) neviem čo na to krpci, ale dáko ich hádam oklamem a zjedia:o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia