Karfiolovo-syrové fašírky

mamamagda - bez fotkymamamagda, 10. júla 2015
40 minút
príprava

Suroviny

1 ks
20 dg
2 - 3 ks
15 dg
1 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Vo vode, kde sme dali soľ a kari korenie uvaríme karfiol do polomäkka, odstavíme zo sporáka, pridáme hrášok a necháme postať asi 10 minút. Potom zlejeme vodu, trocha popučíme tukáčikom na zemiaky a necháme vychládnuť. Do studenej zmesi pridáme syr, nastrúhanú mrkvu, soľ (opatrne syr je slaný), koreniny, cesnak, žľtka a dobre premiešame podľa potreby pridáme ovsené vločky (ja dávam malo, aby to nebolo moc tuhé, asi 1-2 PL ) a nakoniec pridáme sneh z bielkov.

  2. 2

    Nakoniec spravíme fašírky, ktoré obalujeme v troj obale. Zle sa to obaluje lebo zmes nieje moc tuhá, ale zato sú nadýchanejšie) Podávame zo zemiakovou kašou, alebo zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia