Foto: marto990
Klasická paradajková omáčka s bazalkou, cesnakom a z paradajok čerstvých alebo konzervovaných, záleží na Vašom čase. Mäsové guličky pripravte z hovädzieho alebo bravčového mäsa, Zobraziť celý popisKlasická paradajková omáčka s bazalkou, cesnakom a z paradajok čerstvých alebo konzervovaných, záleží na Vašom čase. Mäsové guličky pripravte z hovädzieho alebo bravčového mäsa, najlepšie si kúpiť mäsko v celku a namlieť si ho doma.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mleté mäsko ochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou, tymiánom a roztlačeným cesnakom. Poriadne premiešame a vytvarujeme guličky. Tie opekáme na troche oleja do zlatista. Nezabúdame obracať.
- 2
Cibuľku nakrájame na drobno. Keď sú guličky do zlatista opražené, ak potrebujete, pridajte olej, k mäsku potom prihodte cibuľu. Opäť pražíme, kým cibuľka nechytí zlatistú farbu. Pretlačíme alebo nakrájame k zmesy cesnak, pridáme paradajky, konzervované alebo čerstvé zbavené šupky pokrájané na menšie kúsky. Pridáme pretlak, bazalku, čierne korenie, tymián a soľ. Premiešame, podľa potreby pridáme cca 2 dcl vody, prikrijeme a necháme na miernom oleji zhruba 15 - 20 minúť bublať.
- 3
K posledným piatim minútam pridáme balsamiko, asi tak lyžicu, necháme odkryté odpariť octovú vôňu, pridáme 1 - 2 čajové lyžičky ríbezľového lekváru. Premiešame, ochutnáme, dochutíme. Podávajte so špagetami, linguine alebo inými cestovinami. Chutná rýchlovka pre Vás.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu