Mäsové guličky s paradajkovou omáčkou

marto990 - fotkamarto990, 5. marca 2014
Mäsové guličky s paradajkovou omáčkou
Foto: marto990

Klasická paradajková omáčka s bazalkou, cesnakom a z paradajok čerstvých alebo konzervovaných, záleží na Vašom čase. Mäsové guličky pripravte z hovädzieho alebo bravčového mäsa, Zobraziť celý popisKlasická paradajková omáčka s bazalkou, cesnakom a z paradajok čerstvých alebo konzervovaných, záleží na Vašom čase. Mäsové guličky pripravte z hovädzieho alebo bravčového mäsa, najlepšie si kúpiť mäsko v celku a namlieť si ho doma.

8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
7 strúčikov
500 ml alebo konzervované
veľký
1 veľká
 k podávaniu




Postup

  1. 1

    Mleté mäsko ochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou, tymiánom a roztlačeným cesnakom. Poriadne premiešame a vytvarujeme guličky. Tie opekáme na troche oleja do zlatista. Nezabúdame obracať.

  2. 2

    Cibuľku nakrájame na drobno. Keď sú guličky do zlatista opražené, ak potrebujete, pridajte olej, k mäsku potom prihodte cibuľu. Opäť pražíme, kým cibuľka nechytí zlatistú farbu. Pretlačíme alebo nakrájame k zmesy cesnak, pridáme paradajky, konzervované alebo čerstvé zbavené šupky pokrájané na menšie kúsky. Pridáme pretlak, bazalku, čierne korenie, tymián a soľ. Premiešame, podľa potreby pridáme cca 2 dcl vody, prikrijeme a necháme na miernom oleji zhruba 15 - 20 minúť bublať.

  3. 3

    K posledným piatim minútam pridáme balsamiko, asi tak lyžicu, necháme odkryté odpariť octovú vôňu, pridáme 1 - 2 čajové lyžičky ríbezľového lekváru. Premiešame, ochutnáme, dochutíme. Podávajte so špagetami, linguine alebo inými cestovinami. Chutná rýchlovka pre Vás.

Diskusia k receptu

marto990
ten lekvar..nvm či som to niekde čítal, videl alebo ma to napadlo z vlastnej hlavy..zvyknem ho dávať do podobných paradajkových omáčok hlavne preto, lebo keď si šetrím čas používaním konzervovaných paradajok, tie su o niečo kyslejšie..nepridávam cukor ani med do omáčky, pridám preto radšej ríbezľový lekvár..mal by byť teda lekvár, džem, sladší, nie kyslý (ako napríklad višňový)..inak diky moc
evanaaa
Nuž, klasická paradajková to nie je, je tak trochu " a la Italiano ":-), ale ten pridaný lekvár je niečo iné, ja som ho dávala podľa @sovka do červenej kapusty najmä preto, že je skôr kyselkavý, takže ani do tej paradajky by som ho možno nedávala. Ale tým nechcem povedať, že to nie je dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia