Foto: nazarboncuk
Viem, že väčšina receptov na cannelloni obsahuje ricottu, špenát a paradajky. Mne táto kombinácia veľmi nesedí , tak som si vymyslela vlastnú verziu :) Zobraziť celý popisViem, že väčšina receptov na cannelloni obsahuje ricottu, špenát a paradajky. Mne táto kombinácia veľmi nesedí , tak som si vymyslela vlastnú verziu :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
V hlbokom hrnci rozpustíme maslo a pridáme olivový olej. Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji. Pridáme mrazenú zeleninu, zamiešame a chvíľu dusíme. Potom pridáme celú konzervu paradajok. Ochutíme soľou, korením, štipkou oregana, (príp. koreninami, ktoré máme radi) a lyžičkou cukru. Zalejeme pohárom vody a dusíme cca. 10 min. Odstavíme.
- 2
Pripravíme si zapekaciu nádobu, do ktorej budeme ukladať cestoviny. Každú rúrku postavíme a opatrne naplníme zeleninovou zmesou (pozor nespáľte si prsty ako ja :) Ukladáme vedľa seba. Zalejeme omáčkou ktorá nám zostala v hrnci. Ak použijete iné cestoviny, napr. kolienka alebo penne, jednoducho všetko zmiešajte a nalejte do zapekacej nádoby. Cestoviny by mali byť ponorené v omáčke, keďže počas pečenia vsiaknu tekutinu.
- 3
Cestoviny vložíme do predhriatej rúry na 180 -200 °C pečieme cca 30-40 min. Záleží od druhu cestovín. Podávame so zeleninovým šalátom prípadne zaziky al. podobným šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu