Cannelloni v paradajkovo-zeleninovej omáčke

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 15. mája 2011

Viem, že väčšina receptov na cannelloni obsahuje ricottu, špenát a paradajky. Mne táto kombinácia veľmi nesedí , tak som si vymyslela vlastnú verziu :) Zobraziť celý popisViem, že väčšina receptov na cannelloni obsahuje ricottu, špenát a paradajky. Mne táto kombinácia veľmi nesedí , tak som si vymyslela vlastnú verziu :)

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

 príp. iné
 (hrášok,mrkva,kukurica,karfiol)




Postup

  1. 1

    V hlbokom hrnci rozpustíme maslo a pridáme olivový olej. Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji. Pridáme mrazenú zeleninu, zamiešame a chvíľu dusíme. Potom pridáme celú konzervu paradajok. Ochutíme soľou, korením, štipkou oregana, (príp. koreninami, ktoré máme radi) a lyžičkou cukru. Zalejeme pohárom vody a dusíme cca. 10 min. Odstavíme.

  2. 2

    Pripravíme si zapekaciu nádobu, do ktorej budeme ukladať cestoviny. Každú rúrku postavíme a opatrne naplníme zeleninovou zmesou (pozor nespáľte si prsty ako ja :) Ukladáme vedľa seba. Zalejeme omáčkou ktorá nám zostala v hrnci. Ak použijete iné cestoviny, napr. kolienka alebo penne, jednoducho všetko zmiešajte a nalejte do zapekacej nádoby. Cestoviny by mali byť ponorené v omáčke, keďže počas pečenia vsiaknu tekutinu.

  3. 3

    Cestoviny vložíme do predhriatej rúry na 180 -200 °C pečieme cca 30-40 min. Záleží od druhu cestovín. Podávame so zeleninovým šalátom prípadne zaziky al. podobným šalátom.

Diskusia k receptu

dorisa
Tieto cestoviny mam doma dávno(dufam ,že su ešte v zaruke), ty ich máš krasne, mnam.
katka82
Mňam,určite vyskúšam,kombináciu cestovín s rajčinami mám veľmi rada!Vyzerá to super!:-))
jerica
robievam,len nie často,výborné:-))dobré pripomenutie:-))
sandratamer
Tak včera bolo na večeru, myslím že som prvý krát počas mojej "delenej" stravy zažila pocit totálneho prejedenia, ale zdravým jedlom. Je také jednoduché a chutné, a variabilné pri požití surovín, že ho budem určite robievať často. Vďaka za super nápad :-D
maartina
recept musím VEEĽMI vychváliť! ...cestoviny sú fantastické, veľmi pochybujem o tom, že mi vydržia aj na zajtra, idem sa nimi doslova "zadrhnúť", neviem sa od taniera odtrhnúť ...zeleninu som doplnila ešte o baklažán, aby bolo plnky viac :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia