
Zemiakový šalát k rybe
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme vychladnúť a následne ich ošúpeme s...

Zvitok so sladkou slivkovou omáčkou
Tento recept mám zo starodávne ladenej kuchárskej knihy, s úpravami. Svitky by mali byť tradičné...

Zemiaková trojhubová pre drevorubačov
Sýta domáca polievka bola, je o ostane vždy základom v slovenskej kuchyni. Túto zásadu sa...

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Vegetariánsky obed jedna báseň
Inspirovala jsem se na vegan. sk webu a po určité úpravě do mých chutí sdílím. Jsem...

Zelená špargľa s bazalkovou omáčkou
Včera som kúpila špargľu, tak bolo treba čosi vymyslieť

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi
Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...

Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

Ryžové rezance s arašidovou omáčkou, ktoré v lete chutia komikovi Lukášovi Jurkovi
Herec a improvizátor v TV Varecha navaril svoje obľúbené letné jedlo. Pozrite si veselý videorecept plný...

Dyňové karí
Dyňu olúpeme, odstránime semienka a dužinu nakrájame na velké kocky. Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame....

Rizoto alebo ryžové kopčeky s tofu a šampiňónami
Tento recept robim, ako rizoto, tentokrat som ho pripravila trochu inac. :-) Mnozstvo...

Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie
inšpirácia Tasty ;-) Niečo rýchle na cheat day :D

Cesnakové rezance s lečom
Ked už mám variť nejaké cestoviny, tak máme najradšej domáce.

Slaninkovo-špenátový quiche s pórikom a feta syrom
Tento úžasný sýty slaný koláč pekávam pravidelne v mnohých obmenách, ale táto kombinácia surovín nám...

Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom
Kačacie prsia očistíme od kože a varíme sous vide pri 56 °C 2 hodiny (Pozn. red....

Diabolské plátky
Mäso sa dá najprv do pácu. Najlepšie je, aby mäso bolo v tom páce aspoň...

Mexické fazule podľa Wiliama Saroyana
Maturitná otázka svetoznámy spisovateľ W. Saroyan ponúkol vo svojej knihe "Tati, tebe preskočilo" recept na...

Kuracie prsia s korením Adžika
Tento recept veru ani neviem odkiaľ je ale v našej rodine je obľúbený. Robil som ho v...

Dobrá pizza
Recept mam od švagrinnej a už dobrý rok nerobím iný. Ja robím s kila múky na...

Palmový kel s cestovinou
... alebo toskansky kel, (Brassica oleracea var. palmifolia)... Mala som zase v bio-balicku tuto...

Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989
Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.

Hovädzie na smotane s prímesou exotiky
Trosku dlhsi recept na trosku exotickejsie hovadzie na smotane

Maková guba
Vo vlažnom mlieku rozmiešame kryštálový cukor a nadrobíme doň droždie. Prikryjeme utierkou a necháme odstáť...

Polovina s údeným rebierkom a slaninou
Babičkin recept. Toto jedlo bolo v čase prác na poli vhodné, preto, že bolo...

Hovädzí steak so zeleninou
Komerčný recept<br /> Steaky pripravené na grile s dozlatista opečenými zemiakmi si môžete vychutnať s vašou obľúbenou zeleninou...