Rizoto alebo ryžové kopčeky s tofu a šampiňónami fotorecept
Foto: jarbra
Tento recept robim, ako rizoto, tentokrat som ho pripravila trochu inac. :-) Mnozstvo si mozte upravit podla potreby.
Suroviny
300 g |
|
250 g |
|
250 g (alebo údené) |
|
50 g (alebo červená paprika) |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cibulu, osupeme, umyjeme a pokrajame na drobno ...
-
2
tofu oplachneme, osusime, pokrajame na mensie kocky.
-
3
Cibulu dame na panvicu s trocha rozpalenim olejom, osmahneme ... pridame tofu a spolu chvilku dusime.
-
4
Medzi tym si uvarime ryzu.
- 5
K tofu a cibulke pridame pokrajane sampionky a este chvilu spolu dusime. Nakoniec pridame cervenu kapiu ( alebo cervenu papriku ), ochutime sojovu omacku a korenim podla chuti chvilku spolu podusime.
- 6
Ked chceme mat ,, Rizoto ,, tak tuto zmes primiesame do vopred uvarenej ryze.
- 7
Tentokrat som urobila zmenu, namiesto rizota mame kopceky ryze. :-)
- 8
Ako prilohu podavame so zeleninovym salatom. Na tanieri je vid. ,,Mrkvovy salat s tofu ,, ktory je v mojich receptov, mnamky :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu