Dnes som sem nazrela, aby som sa inspirovala, co uvarit. Receptov na ´francuzske´ zemiaky je vela a z roznych krajin. Moja francuzka kamaratka ich Zobraziť celý popisDnes som sem nazrela, aby som sa inspirovala, co uvarit. Receptov na ´francuzske´ zemiaky je vela a z roznych krajin. Moja francuzka kamaratka ich pozna - nie ako francuzke, ale ako tradicne jedlo u nich doma (maju farmu na fois-gras) - len v nich prevladaju - okrem zemiakov - paradajky...
porcie
na 180 °C
Postup
-
1
ocistila som si zemiaky. pokrajala na kolieska, oplachla studenou vodou. Uvarila Vajicka. Nakrajala na kolieska, takisto cukiny, cibulu, paradajky, klobasku. Len sunku na kocky.
- 2
Na olejom vytretu misu som naukladala zemiaky, posolila ich, na ne cukiny, na ne klobasu a sunku.
- 3
dalsia vrstva je valicko, kedze u nas nie vsetci maju radi aj zltok , tak takto
- 4
Posolila, naukladala zemiaky, ochutila korenim, na ne paradajku a cibulu a sol.
- 5
Na zaver zemiaky, posypane mletou cervenou paprikou, alobal a prave sa to pecie... Cukiny a paradajky pustia stavu, cin sa zemiaky v rure pod alobalom uvaria - netreba ich pre to predvarat...
- 6
Po hodine v rure som alobal odokryla a poprasila nastruhany tvrdy syr a este na 5 min dopiekla.
- 7
Dobru chut z Mexika, za chvilu mame obed hotovy, dorobim len cerstvy salat, polievku kremovu z rozmixovanej zeleniny z vcerajsej polievky, nutelovo - bananovu zmrzlinu a papajovu malinovku - o tom inokedy. Saludos
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu