
Treska na čiernom šošovicovom šaláte
Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky –...

Thajský lilek
Ústřicová omáčka: prodávají se různé druhy. Ta, co není cítit po rybách a je sladká,...

Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami
Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek široké i tenké rezance, ...

Vrstvené mäso s kalerábom
Chcela som robiť kaleráby plnené mletým bravčovým mäsom, ale potom som vymyslela jednoduchšiu verziu, chuťovo...

Cestoviny s pestom z červenej repy
Červenú repu (u nás sa jej hovorí jednoducho cvikľa), som si obľúbila až v posledných rokoch a postupne skúšam rôzne recepty, v ktorých červenú repu môžem využiť....

Irish Stew
Tato vyborna dusena jahnacina je velmi jednoducha a oblubena v nasej domacnosti.

Cícerové špecle s brokolicou
Toto jedlo som mala veľmi rada ešte v "lepkovej" verzii ako rýchly obed, vtedy som špecle...

Jarná fazuľová polievka
Na oleji opražíme nadrobno nakrájaný pór, papriku, cesnak a paradajky.

Zeleninová polievka s fazuľovými haluškami
Očistenú umytú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu opražíme spolu s paradajkovým pretlakom na kokosovom oleji...

Šalátová a pórová polievka podľa Marcela Nemca
Tentokrát nám komik Marcel Nemec pripravil dve chutné polievky, ktorých príprava je skutočne jednoduchá a rýchla....

Kuracie na hubách a pasírovaných paradajkách
Pôvodne som dnes chcela robiť rizoto z kuracích prsíčok, ale vzniklo niečo úplne iné. Trošku...

Kuracie stehná s medom
Z ingrediencií (worčester, med, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, mletá červená paprika,...

Cestovinové timballo
Toto timballo je cestovina zapecena v listkovom ceste. Cetovina je ochutena omackou z besamelu, hribov, sunkou, mozzarellou...

Plnené bažantie prsičká na topinamburovom kréme
Vermút a portské spolu s bobkovým listom a bielym korením zredukujeme (necháme odpariť) na 50 ml...

Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku
S tekvicou už nekončíme pri prívarku. V jednom slovku sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta....

Pikantné bravčové závitky s klobásou
Dostala som úžasné jelenie klobásy a uvažovala som kam všade by som ich mohla zakomponovať tak som...

Falošná pizza z karfiolového cesta
Veľmi chutná náhrada za pizzu:) Je to síce skôr zeleninový koláč, ale na názve nezáleží:) Príprava...

Iránsky kebab
Tento recept mám od študentov medicíny z Iránu , čo študovali tu na slovensku. Je to...

Roláda z panenky a zo špargle s cviklovým pyré
Vhodné k svätokatarínskemu bielemu vínu.

Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....

Pečené rebrá s javorovým sirupom
Použite javorový sirup, šťavnaté rebierka, Lagris ryžu troch farieb a Podravka grill tekutú marinádu a...

Plnené kuracie prsia
vajíčka rozšľaháme pridáme trošku soli a nadrobno pokrájanú kuraciu pečeň, pertž. , vňať a detskú krupicu...

Adamove rebierka, alebo kosti
Začíná hezké počasí, tak si myslím, že je to aktuální. Jde se grilovat na...

Jazyky na spôsob sviečkovej
Toto jedlo robievala ešte moja babka, od nej sa to naučila moja mamina a ja som...

Paradajková polievka s haluškami
Ešte sa mi nepodarila lepšia paradajková polievka ako táto. Vyskúšajte a dajte mi vedieť ako vám...

Bravčová panenka v cesnakovom fáši
Bravčovú panenku očistíme, nakrájame na 150 g porcie, osolíme, okoreníme. Zvyšky zomelieme, pridáme soľ, ...

Ryžové rezance Yakisoba
Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.

Pražma na sušených slivkách
... bol som včera v jednom nemenovanom Metrovom obchode a z ľadovej drte na mňa kričala chladená...

Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...

Vydatná zeleninová polévka
Tak jsem zase kontroloval stav chladničky a zjišťoval co tam je. Bylo toho docela dost a...

Jesenný šalát s pečenými zemiačikmi
Je to jednoduché a chutné jedlo. Jesenný som ho nazvala preto, že práve začiatkom jesene...