Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci....
Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...
Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...
Svieži šalátik z quinoy a čiernej fazule
Ďalší z menej tradičných šalátov - tentoraz z quinoy a čiernej fazule. Samotný ako ľahká večera,...
Kura na kapuste
na pekáč dáme olej, kyslú kapustu, kyslú smotanu, naporcované kura a posypeme grilovacím korením,...
Vega medailónky
Tento receptík som varila po prvý krát a naozaj chutil vynikajúco. Aj napriek tomu, že...
Kuřecí steak s kapustou
Jak jsem se již zmínila, pokouším se o lehčí formu jídla a budu moc ráda, ...
Kurča na paprike s trenými haluškami
Na mierne opraženej cibuli opečieme kúsky kurčaťa, pridáme mletú papriku, speníme, zalejeme vodou, pridáme...
Slané plnené palacinky
Pripravíme si bešamel. Múku si opražíme . Za stáleho miešania pridávame smotanu a mlieko...
Ryžové rezance Yakisoba
Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.
Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....
Kysnutá haruľa
Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene...
Tofu s patizónom a zeleninou
Chutné, rýchle, zdravé, vhodné na cestoviny alebo len tak.
Mumie z kuřecích nožek
Tento recept na kuřecí nožky jsem našel na jedněch rusky psaných stránkách s recepty a nápaditá úprava...
Babičkine smotanové nočky s materinou dúškou
Tento recept je z babičkinej krabičky... Keď dedko chodil s koníkmi na pole, doniesol babičke kytičku...
Špenátový koláč
Moja verzia kolaca Pepka namornika z Cistinkinej Varesky. Piekla som ho prvy , ale urcite ...
Halušky zo zemiakovej vody
Už tak zo zvyku zlievam vodu z varených zemiakov, dá sa využiť na viac spôsobov...
Vyprážané bryndzové placky
Mnohí z nás pri varení používajú koreninové zmesi z obchodu, ktoré sú plné soli a glutamanu....
Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...
Mexická ryža
Na panvici rozohrejeme olej, urestujeme na ňom cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso, čili,...
Steak s fazuľovým županom a nivou
Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...
Pečená kačka s bezlepkovými lokšami a chrumkavou kapustou
Po predveľkonočnom pôste sa žiada pripraviť si poriadnu slávnostnú hostinu. A práve takú pre vás máme....
Plnená cukina/fotorecept/
Rozkrojenú cukinu vydlabeme, ale vnútro nezahodíme, ale posekáme na drobnejšie v mixery, s ocelovými možmi a...
Rybacia polievka po taliansky
Ďalší zo série „špajzových špeciálov “, tentokrát v hlavnej úlohe s treskou. Rýchlo a jednoducho...
Baklažánové rolky
Baklažány očistite, nakrájajte na podlhovasté plátky a osmažte. V miske zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom...
Tatársky biftek z húb
Huby očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvicu s olejom pridáme zomleté huby, mierne...
Orientálne mäsko
Tento recept sa zrodil neočakávane počas prípravy jedného obeda. Keďže nám aj neočakávane dosť zachutil, zapísala som...
Rumpsteak z highlandera
Dostala som na koštovku 2ks rumpsteaku a 2kg nožiny z býka plemena highlander, chované sú neďaleko,...