Foto: uzaska
Vegánska modifikácia s cestovinami
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na kocky (pomer 2:1:1). Cibuľu nadrobno. Plech pokvápeme olejom, vložíme zeleninu a dáme chvíľu piecť na 180°.
- 2
Seitan si nakrájame na cca centimetrové plátky, trochu posolíme a krátko opečieme z každej strany na kvapke olivového oleja.
- 3
Keď začne zelenina voňať, vložíme bobkové listy, guľôčky nového aj čierneho korenia a seitan. Zalejeme vývarom.
- 4
Keď zelenina zmäkne (45-60 min.), vyberieme seitan a koreniny. Zvyšok prelejeme do hrnca, kde zeleninu rozmixujeme na omáčku. Prilejeme smotanu (použila som o čosi viac než polovicu 250ml balenia) a šťavu z citróna.
- 5
Seitan vložíme naspäť do omáčky. Podávame s knedľou.
- 6
(Vegánsku knedľu som v obchode nenašla a vyrábať sa mi ju nechcelo. Bezvaječné cestoviny poslúžili.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu