Sviečková zo seitanu

uzaska - fotkauzaska, 27. marca 2013
Sviečková zo seitanu
Foto: uzaska

Vegánska modifikácia s cestovinami

3
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
100 g
140 ml
4 ks
5 ks
6 ks
0,5 l
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na kocky (pomer 2:1:1). Cibuľu nadrobno. Plech pokvápeme olejom, vložíme zeleninu a dáme chvíľu piecť na 180°.

  2. 2

    Seitan si nakrájame na cca centimetrové plátky, trochu posolíme a krátko opečieme z každej strany na kvapke olivového oleja.

  3. 3

    Keď začne zelenina voňať, vložíme bobkové listy, guľôčky nového aj čierneho korenia a seitan. Zalejeme vývarom.

  4. 4

    Keď zelenina zmäkne (45-60 min.), vyberieme seitan a koreniny. Zvyšok prelejeme do hrnca, kde zeleninu rozmixujeme na omáčku. Prilejeme smotanu (použila som o čosi viac než polovicu 250ml balenia) a šťavu z citróna.

  5. 5

    Seitan vložíme naspäť do omáčky. Podávame s knedľou.

  6. 6

    (Vegánsku knedľu som v obchode nenašla a vyrábať sa mi ju nechcelo. Bezvaječné cestoviny poslúžili.)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia