
Grilovaný steak so zapekanými zemiakmi a omáčkou z červeného vína
Sviečkovú očistíme a odblaníme. Nakrájame na steaky asi 200 – 250 g. Mäso okoreníme bielym...

Galettes
Galetky sú vlastne slané palacinky z pohánkovej múky, pochádzajúce z Bretónska. Veľmi ľahko si ich...

Čínské nudle
Uvařit nudle. Na oleji osmahnout cibuli, přidat papriku, jarní cibulku, žampiony, kukuřici, ...

Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc....

Špízy v parnom hrnci
Tak som sa konečne odhodlala a kúpila parný hrnec. Takže skúšam v ňom kuchtiť... :-)

Kotlety pre hostí, ktorých znášame
Tento recept mám od babky, zvykla ho robiť na nedeľný obed. Ja mám toto mäsko...

Ryžové rezance so zeleninou a s arašidovou omáčkou
Prvé jedlo, ktoré uvarím, sú moje obľúbené ryžové rezance s arašidovou omáčkou. Je to...

Teplý zelerový šalát
Z buľvového zeleru, žltej fazuľky, hrášku, uvarených vajec a údeného lososa

Halušky s kyslou kapustou, pečeňou a smotanou
Trošku kalorickejšie jedlo, ale raz za čas si môžme dopriať... :o)

Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...

Snežná fazuľa
:-) Niekde majú snežné sovy, inde zasa snežné leopardy, u nás to bola fazuľa...

Hovädzie guľky v kyslej kapuste
Dostala som čerstvú dodávku domáceho hovädzieho mäsa. Takže dnes moje obľúbené guľky v domácej sudovej kapuste....

Zelerové rizoto
cibuľku nadrobno nakrájame a na oleji osmažíme do sklovita, pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsíčka. Dusime...

Grilovaná krkovička s pečeným ružičkovým kelom a koňakovou omáčkou
Ak si myslíte, že nemáte radi ružičkový kel, tak si ho skúste spraviť takto...

Pečené kura s jablkami
Veľmi jednoduché, veľmi chutné. Pečené kura trošku iným spôsobom.

Hydinové soté s ananásom
Akurát sme sa vrátili z obeda a priravila som takúto rýchlovku. Fajnota.

Cestovina s duseným kalerábom
Mladé kalerábiky sa dajú využiť aj takto. Možno neviete... :-))

Krumplačka od babky Žofky
Táto zemiaková polievka je veľmi chutná a pritom ide o jednoduché varenie a pomerne rýchle.

Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...

Baklažánová príloha – iba tak – alebo aj ako príloha k vyprážaným rezňom
Podľa diskusných príspevkov niektorých milých varecháčiek, vážených varecháčov i drobných varechárčiat som sa dozvedel, že...

Mexické čili
tento recept je velmi oblubenym jedlom mojho partnera a ja ho rada pripravujem lebo je rychlo hotovy:)...

Kuracinka s bazalkou v cestíčku
Máme radi hydinu a preto je dosť často u nás na stole ako hlavné jedlo.

Zapekané palacinky na slano
Palacinky zvyknú byť jeden z prvých receptov, ktorým sa mladé kuchárske uchá začleňujú do sveta kulinárstva....

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....

Tekvicové cesto na ovocné guľky alebo šúlance
Máme veľa tekvíc. Rozdávam, varím z nich pomaly každý deň a mám odloženú na zimu...

Tagliatelle so smotanovo-špenátovou omáčkou a steak z lososa
Steak tesne pred varením posolíme a ochutíme korením. Na panvicu s rozohriatym maslom dáme lososa kožou...

Talianske špagety podľa mňa
Tento recept je čisto môj , teda aspoň dúfam, kedže v Taliansku som ešte nikdy nebola:) Je...

Ryža so zeleninou a vňaťou
Recept som nevytvorila, len odkukala z letáčiku; páčilo sa mi na ňom, že všetko sa...