Slaný koláč z cukety fotorecept
Foto: sonulienka
Výborný slaný koláč, ktorý si obľúbite, keď si ho spravíte a okoštujete.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Cuketu na hrubšie postrúhame, ak je šťavnatá, tak vodu vyžmýkame. Do pohárika si dáme sódu a nakvapkáme 8 kvapiek octu, prilejeme smotanu a necháme asi 5 minút pôsobiť. Na strúhadle si na jemno nastrúhame syr a petržlenovú vňať tiež na jemno nakrájame. Ku smotane pridáme vajíčka, syr, vňatku, soľ a korenie podľa chuti. Dobre šľahačom vyšľaháme na koniec pridáme múku znovu dobre vyšľaháme. Ak sa Vám bude zdať veľmi husté, môžeme pridať ešte smotanu alebo len mlieko. Keď máme dobre vymiešané dáme na plech, ktorý sme si dobre vymastili olejom. Dáme upiecť do rúry ktorú sme si prehriali na 200 stupňov a pečieme do ružova asi 45 - 50 minút.
-
3
Tu je upečená.
-
4
Nakrájame a ozdobíme podľa seba. Ja som dala na ňu cesnakovú omáčku a čili omáčku a pridala cherry paradajky naše domáce. Výborne chutí aj za studena. Dala som viac paradajok, lebo ich máme dosť a sú výborné. A manžel si ešte dal aj domáce kvasené uhorky.
Dávam palec hore.
Ďakujeme za upozornenie, ocot sme do tabuľky surovín doplnili.
40 dkg tekvica,15 dkg dietny salám ( párky), 15 dkg strúhaný syr, 1 dcl olej, 20 dkg hrubá(polohrubá)múka, 3 vajcia,1 cibuľa, 3-5 strúčikov cesnaku, ml.čierne korenie, soľ, 1 KL vegeta, 1/2 prášku do pečiva. Na veľký plech robím z dvojitej dávky
Nemáš za čo, ešte poradím, netreba zdvojnásobovať ten olej, to 1 dcl stačí aj na veľký plech