
Bryndzové päťminútové takmer bezkalorické nehalušky
Vo februári som objavila konjacové cestoviny , objednávala som ich zo zahraničia cez eBay a konečne sa...

Španielske šafránové kura s citrónom
Španielsko je známe častým používaním šafránu a citrónov. Táto tradícia vznikla blízkosťou severnej Afriky a symbiózou...

Škandinávske sladké pečivo - Kanelbullar
Kanelbullar je obľúbené sladké kysnuté pečivo v tvare slimáka v škandinávskych štátoch, najmä vo Švédsku a...

Minútkový teľací rezeň
Žĺtok s maslom dobre vymiešame, pridáme k nemu nastrúhaný muškátový kvet, soľ, nasekanú petržlenovú vňať, zomleté mäso,...

Kačacie prsia s pomarančovo-čajovou omáčkou
Ak máte radi kačacie mäsko, určite si zamilujete tento spôsob prípravy - ľahký, chuťovo bohatý...

Beef fillet s Foie gras a salsou Pika de Calo
Odkrojíme si hovädzí filet. Ten grilujeme asi 5 minút zo všetkých strán. Šampiňónovú hlavičku potrieme...

Špagety frutti di mare
Na oleji si osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľku a nadrobno nakrájaný cesnak. Do zlatova. Potom...

Jablkový prsteňový kysnutý koláč
Recept som našla na facebooku ešte v januári 2015, veľmi sa mi páčil, najmä nápad,...

Pečený králik na zelenine
Predlohou mi bol recept na turecký jahňací guláš od @Cesminaz. No použil som iné suroviny nachádzajúce sa v domácej zásobe....

Lososový steak s pomarančovou omáčkou
Umytý a očistený lososový steak opečieme na panvici na rozohriatom masle z oboch strán, osolíme, ...

Gratinovaný kaleráb s hlivou ustricovou
Táto kombinácia kalerábu s hlivou v zapečenej forme vytvorí nielen zaujímavú textúru zeleniny, ale aj zdravú,...

Jelenie ragú na šampiňónoch
Jelenie mäso nakrájame na tenké plátky a zprudka opražíme na kokosovom oleji, pridáme na pásiky nakrájanú...

Pletené zemiakové langoše
Lángoše sú ideálnym jedlom ako príloha k polievkam i ako samostatné jedlo, lángošové cesto môže mať...

Kuracie prsia trochu inak (rýchlo a zdravo, foto-recept)
Deň vopred si uvaríme kuraciu polievku z kuracích pŕs. Kuracie prsia vyberieme a neskôr ich použijeme...

Sýta fazuľa so zeleninou
Táto večera úplne zasýti dvoch dospelých, aj keď tam je len máličko mäsa:-)

Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou
Kuracie prsia som dočistila a rozrezala tak, aby sa dali plniť. Zvrchu aj zvnútra som...

Pečené pliecko
Nepamätám sa odkiaľ to mam, ale chytila ma kombinácia mäsa a ovocia, je super.

Sviečková na smotane
Po viacerích pokusoch a receptoch som ostal pri veľmi jednoduchom a chuťovo výbornom recepte ktorý pochádza z...

Kuracie mäso s karí korením
Jarnú cibuľku olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo prúžky...

Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.

Moravský vrabec s jabĺčkovou kapustou a knedľou
Mäso nakrájame na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, rascu, osolíme a okoreníme...

Hlivový paprikáš
Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam...

Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...

Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...

Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...

Kotlíkový guláš
Mäso nakrájame na rovnaké kocky. Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Paradajky vložíme do vriacej vody, po chvíli...

Kuracie prsia s bazalkovým maslom, šťuchanými zemiakmi a glazovanou mrkvou
Jednoduchá príprava ale veľmi chutné jedlo.

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Rýchle cestoviny
Dnes som nemala čas na veľké varenie, tak som urobila rýchle cestoviny...