Foto: cesminaz
Super chutná,velmi lahká a rýchla príloha...
tepelná úprava
Postup
-
1
V jednej panvici si rozpálime olej a dáme naň 1/2 kuracích prs,ktoré sme nakrájali na pásiky,alebo na väčšie kocky.Osolíme a zakryjeme pokrievkou,zakryté za občasného miešania dusíme asi 10minut.Za tých 10minut,nám mäsko zmäkne vo vlastnej šťave,ktorú si pustilo.Teraz tuto šťavu zlejeme do jedného pohára a odložíme bokom na neskôr.Pridáme do panvici k mäsu kvapku oleja a trocha ho zprudka opečieme.Ked chytilo farbu,ho vyberieme na tanier a zakryjeme.
-
2
Následne do tej istej panvici dáme baklažán s cukinou,ktorý sme nakrájali na väčšie kúsky.Osolíme,premiešame a necháme trochu poškvrčať.Následne zalejeme baklažán mäsovou šťavou(ja som mala asi 3/4dcl) a zakryté necháme dusiť 15minut.Občas zlahka premiešame,dajme pozor aby sme baklažán nerozpučili..
-
3
Asi po 15ich minutách nám baklažán zmäkol a šťava vyvrela.Teraz pridáme oheň na najväčší stupeň,aby sa nám baklažán kde-tu trocha opiekol..ak treba dajme trocha oleja.Nakoniec v miešame doňho mäso,ktoré sme mali odložené bokom.Spolu trocha prehrejeme,ak treba osolíme.
-
4
Prajem dobrú chuť ;-)
-
5
..môžte to podávať s ryžou a s cacıkom(džadžik)-najemno nakrájaná(nastruhana) uhorka s cesnakovým jogurtom ;-)
-
6
...alebo si dáte medzi žemlu a polejete trocha cesnakovým jogurtom ;-) .. Každý podla svojej chuti :-)
oceňujem, že baklažán sa s cukinou sa nestihne napiť nechutne olejom, ale zostane takmer"in natur" a veľmi chutný. skvelá kombinácia surovín a zdravá.