Tvarohový nákyp s ovocím fotorecept
Foto: imaginarium
Inšpirovala som sa receptom z Dobrého jedla. Pôvodne tam šlo 350 g syru Lučina, ale ten som nemala, tak som improvizovala a dala tvaroh. Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom z Dobrého jedla. Pôvodne tam šlo 350 g syru Lučina, ale ten som nemala, tak som improvizovala a dala tvaroh. Takže začala som robiť syrový nákyp a skončila som s tvarohovým :D
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Croissanty si nakrájame na menšie kúsky a dáme do vymastenej malej zapekacej misy.
-
2
Tvaroh, mlieko, vajíčka, cukor a javorový sirup vymiešame ponorným mixérom. Dochutíme citrónovou šťavou.
-
3
Tvarohovou zmesou zalejeme croissanty a necháme postáť 20 minút. Dozdobíme ovocím. Ja som dala jahody a ríbezle. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút dozlata.
Samozrejme, že áno :) Ale tie croissanty tam majú svoje čaro.
Ja som si nepískala a preto som musela mať jeden croissant navyše :D