Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.
Jedna klasika s pridaním zopár ingrediencií podľa chuti.
Vyprážané kuracie pečienky
Tento repept obľubujem pre jeho rýchlu úpravu a i preto, lebo pečienky ľúbime v každej forme...
Kurací popcorn s omáčkou Manchurian
Najprv si pripravime omačku: na troche oleja si orestujeme nakrajanu cibulu asi tak minutku-dve. Pridame cesnak a...
Sójové rezance na čínsky spôsob
Varievam si trošku aj dietnejšie jedlá a tento recept mám veľmi rada.
Cestoviny s tekvicovou omáčkou
Na masle pomaly udusíme cibuľu, potom pridáme tekvicu, pokrájanú na kocky, podlejeme vývarom a dusíme asi 10...
Pizza so zemiakmi podľa Paoly
Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa...
Šúľance s kuracím mäsom, brokolicou a sušenými paradajkami
Zemiakové šúľance inšpirované Talianskom - s kuracím mäsom, brokolicou, sušenými paradajkami a lístkami čerstvej bazalky....
Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami
Mala som ešte nožinu z highlandera, našla som na nete tento rcp: http://varimepaleo. sk/pomaly-pecene-hovadzie-maso-so-susenymi-paradajkami/, vzala...
Bulgur pilav
Veľmi jednoduché a rýchle jedlo, ktoré je v tureckej kuchyni veľmi obľúbené....
Marinované morčacie stehno po sedliacky
Nepijeme alkohol, keďže občas nejaký dostaneme darom, rozhodla som sa ho využiť pre varenie...
Hašé z hovädziny so syrom
Hašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z...
V rúre zapečené, plnené hroznové listy
"Asma Pidesi". hroznova pizza ;-) Je to vlastne ako Sarma, len v zjednodušenej verzii ;-D Nemusíte...
Rezne s hubovou plnkou
Použila som šampiňony, ale v sezone je to dobré, aj s inými hubami.
Musaka z baklažánu a paradajok
špecialita Balkánu, veľmi chutná , najmä s cesnakovým posúchom
Zelená fazuľka so zemiakmi a uhorkový sambal
Prisla mi pod ruky juhoafricka tocena klobasa, boerewors tak som si vygoogloval aj ich domace prilohy,...
Sójové kocky v krémovej horčicovej omáčke
Pre tých, ktorí nepapajú masko a nechcú prísť o túto dobrotu alebo proste pre všetkých, ...
Plnené kuracie prsia
Tento receptík je jednoduchý a hlavne z ingrediencií, ktoré máme skoro všetci doma. V nedeľu...
Šarišské rezne s hubami
Rezne potria k milému spomienkovému jedlu, spravidla po nedeľňajšej „koscelkovej” polievke, mojej povojnovej generácie...
Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Cuketové špagety carbonara
Krehká, chrumkavá zelenina plná vitamínov a minerálov je tým úplne najlepším jedlom počas letných dní...
Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...
Špargľová omáčka / prívarok
Zbožňujem špargle a preto si v sezóne šparglí vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle....
Bravčové medailónky s jablkami
pochádza s mojej kuchyne a parí medzi moje najobľúbenejšie recepty používané na rôzne slávnostnejšie obedy.
Dusený baklažán s paradajkou a s paprikou
Mala som veľa baklažánu a bolo treba niečo vymyslieť. Vyprážaný baklažán som nechcela variť tak som...
Hovädzie s cestovinou
Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, ale nesolíme, urobíme si z vajec a múky cestičko (tiež nesolíť). Na...