Lahodné bravčové karé fotorecept
Foto: kvakac
Jedol som to v jednom motoreste a bolo to ohromné. Kuchár mi dal za fľašu hruškovice recept. Skúsil som to doma a vydarilo Zobraziť celý popisJedol som to v jednom motoreste a bolo to ohromné. Kuchár mi dal za fľašu hruškovice recept. Skúsil som to doma a vydarilo sa.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g bez kosti (alebo morčacie či kuracie prsia) |
|
100 g |
|
5 -6 ks |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
1 KL |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčové karé krájame na tenké slíže, tenšie ako 0,5 cm. Keď je mäso hrubšie, tak ho najprv rozklepeme a potom krájame. Dáme do nádoby. Na tomto recepte je to krájanie najprácnejšie.
-
2
Na mäso nastrúhame na jemno uhorky.
-
3
Feferónky pokrájame na malé kúsky, pridáme k mäsu. Ďalej pridáme k mäsu horčicu, čili omáčky, mleté čierne korenie, soľ, zemiakový škrob a olej. Nebojte sa toho, že to je 150 ml oleja to vsiakne. Keď dáte málo oleja, bude to veľmi husté.
-
4
Všetko to dobre premiešame a odložíme postáť do chladničky na 24 hodín.
-
5
Po 24 hodinách potrieme panvicu olejom a rozhorúčime, až potom dáme mäso. Necháme ho zatiahnuť a pridáme ešte trochu horčice a sladkú čili omáčku. Chvíľu premiešame a podlejeme troškou vody. Prikryjeme a chvíľu podusíme. Voda sa vyparí a ostane parádna omáčka s mäsom. Cele to trvá nejakých 12 minút, podľa toho koľko sme dali mäsa na panvicu.
-
6
Pripravíme si hrianky, na ktoré to potom naložíme. Kto nechce hrianku môže to dať na krajce chleba, alebo do žemle. Je to také rýchle jedlo na pohostenie, ktoré sa pripravuje vopred. Hlavne veľmi dobré.
Vďaka za koment. Robil som to na posedenie a nemohol som poriadnu foto spraviť , čo sa to míňalo. Tak som aspoň recept napísal, aby som to mohol vytlačiť. Chutilo to dobré.
Vďaka za koment. Veď aj mne to tiež pripomína tu špecialitu. No ale oplatí sa to spraviť. Minulo sa to rýchlo skús a uvidíš.
Dobre si to “zobchodoval” 👍
Vďaka za koment. Veru áno oplatilo sa.
Vďaka za koment. To sa mi na tom páči to mäso je ohromne chutne a nie je suché. A môžem zaručiť že to jedli aj dámy, tiež mali huby mastné.
Vďaka za koment. Ja som to sem pridal viac - menej kvôli známym. Je to dobré, tak chceli recept na to a môžu si teraz vytlačiť. Potom aj do budúcnosti pre mňa, akosi zabúdam. Za tu fľašku to stalo.
Vďaka za koment. Čo sa týka kremžskej horčice - každý kto varí si aj tak prispôsobí suroviny svojej chuti a stavu zásob v chladničke. Ta ne.
Vďaka za koment aj fľašku. Dobrý ľudia ešte nevymreli a to sa cení. Taktiež želám pekný weekend.
Vďaka za koment. Veď aj mne to veľmi zachutilo, preto ma zaujal recept a musel som to vyskúšať.