Bravčové karé
Bravčové karé

Lahodné bravčové karé fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 13. mája 2022
Lahodné bravčové karé (fotorecept)
Foto: kvakac

Jedol som to v jednom motoreste a bolo to ohromné. Kuchár mi dal za fľašu hruškovice recept. Skúsil som to doma a vydarilo Zobraziť celý popisJedol som to v jednom motoreste a bolo to ohromné. Kuchár mi dal za fľašu hruškovice recept. Skúsil som to doma a vydarilo sa.

6 - 7
porcií
15 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g bez kosti (alebo morčacie či kuracie prsia)
100 g
5 -6 ks
1 KL
2 PL
1 PL
2 PL
1 KL
1 PL
150 ml
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Bravčové karé krájame na tenké slíže, tenšie ako 0,5 cm. Keď je mäso hrubšie, tak ho najprv rozklepeme a potom krájame. Dáme do nádoby. Na tomto recepte je to krájanie najprácnejšie.

    Lahodné bravčové karé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na mäso nastrúhame na jemno uhorky.

    Lahodné bravčové karé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Feferónky pokrájame na malé kúsky, pridáme k mäsu. Ďalej pridáme k mäsu horčicu, čili omáčky, mleté čierne korenie, soľ, zemiakový škrob a olej. Nebojte sa toho, že to je 150 ml oleja to vsiakne. Keď dáte málo oleja, bude to veľmi husté.

    Lahodné bravčové karé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko to dobre premiešame a odložíme postáť do chladničky na 24 hodín.

    Lahodné bravčové karé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 24 hodinách potrieme panvicu olejom a rozhorúčime, až potom dáme mäso. Necháme ho zatiahnuť a pridáme ešte trochu horčice a sladkú čili omáčku. Chvíľu premiešame a podlejeme troškou vody. Prikryjeme a chvíľu podusíme. Voda sa vyparí a ostane parádna omáčka s mäsom. Cele to trvá nejakých 12 minút, podľa toho koľko sme dali mäsa na panvicu.

    Lahodné bravčové karé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si hrianky, na ktoré to potom naložíme. Kto nechce hrianku môže to dať na krajce chleba, alebo do žemle. Je to také rýchle jedlo na pohostenie, ktoré sa pripravuje vopred. Hlavne veľmi dobré.

    Lahodné bravčové karé (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kvakac
@farbuska (13.5.2022 08:14)

Vďaka za koment. Robil som to na posedenie a nemohol som poriadnu foto spraviť , čo sa to míňalo. Tak som aspoň recept napísal, aby som to mohol vytlačiť. Chutilo to dobré.
chemik
Důkaz toho, že dobrá investice se moudrému vyplatí. Vítám tento "pánský" recept, protože zamezuje vysušení karé, což je obvyklé při pečení i restování. Při vhodném obsahu feferonek to bude mít i úspěch celorodinný. Takže dík za zpestření repertoáru, já totiž karé řadím hned po panence mezi "nudnější" masa technologicky náročnější.
kvakac
@chemik (13.5.2022 14:15)

Vďaka za koment. To sa mi na tom páči to mäso je ohromne chutne a nie je suché. A môžem zaručiť že to jedli aj dámy, tiež mali huby mastné.
haji
Pěkný receptík! Za tú flašu hruškovice sa to oplatilo. Líbí se mi variabilita použitého maska. Bravčové karé, kuracie a morčacie prsa často nekupuji, teď mě tento recept přivede na cestu fajnové rychlovky. Díky za to, že jsi se podělil i s námi o receptík, jsi ozajstný kamarát!
používateľ nemá avatar
dm
dm
Ozaj pripomína košovskú, trocha " vytuningovane" prísady, ale prečo nie. Ja som ju ( košovskú) skúsil robiť v rure- trocha iné, ale chutila. Hoci kremzsku horčicu mám rád, sem sa mi napohľad "nehodí"
kvakac
@haji (13.5.2022 15:06)

Vďaka za koment. Ja som to sem pridal viac - menej kvôli známym. Je to dobré, tak chceli recept na to a môžu si teraz vytlačiť. Potom aj do budúcnosti pre mňa, akosi zabúdam. Za tu fľašku to stalo.
kvakac
@dm (13.5.2022 17:21)

Vďaka za koment. Čo sa týka kremžskej horčice - každý kto varí si aj tak prispôsobí suroviny svojej chuti a stavu zásob v chladničke. Ta ne.
sracz
Žemle po domácky "zmajstrované" sú u nás ako na rodinnom kolotoči. Takže Tvoj lahodný "bravčo_dynamit", @Kvakac vážený priateľ, má vždy pripravenú tú naozajstnú "postieľku s perinkou". Preto Ti, až do mojej potencionálnej návštevy, za odmenu za chutný rcp odkladám "fleštišku šomovice", teda drienkovice, aj čoby náhradu za Tvoju "kolaterálnu stratu". Želám Ti pohodový weekend!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia