Údené mäso s kapustou v zemiakovej placke

bambulka51 - bez fotkybambulka51, 19. februára 2010

Sú to veĺmi chutné placky,dosť sýte.Oplatia sa robiť ,keď má prísť veľa hladošov,deti ,vnúčatá.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 15 °C

Suroviny

600 g
500 g
500 g
1 ks
1 ks
2 strúčiky
1 ks
50 g
3 PL
1 ks
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme ,nahrubo postrúhame a vytlačíme z nich vodu.Ošúpanú červenú cibuľu rozpolíme,nakrájame na tenké plátky a spolu s pstrúhaným syrom,rozšľahaným vajcom,pretlačeným cesnakom,soľou,korením,rascou a múkou pridáme k zemiakom.Dobre premiešame a potom na rozohriatom oleji upečieme placky.Bielu cibuľu nakrájanú na drobno opražíme na oleji,pridáme na rezance nakrájanú papriku alebo kápiu,posolíme a osmažíme.

  2. 2

    Pridáme kapustu a za občstného premiešania chvíľu podusíme.Na každú plackurozotrieme dve lyžice kapusty,na jednu polovicu položíme plátok údeného mäsa a preložíme.Uložíme do vymasteného pekáča a vo vyhriatej rúre zapekáme asi 15 minút.Podávame so zvyšnou kapustou a kyslou smotanou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Nieč podobné som sa naučila keď sme bývali v Južných Čechách pod názvom Kaplická cmunda.Recept mám od kamarádky.Je to normálna zemiaková placka / zem,surové nastrúhať,pridať cesnak,majorán,korenie,,soľ,trošku solčanky alebo vegety,múka,mlieko.Vysmažíme placku ,dáme na tanier,na placku položíme varené údené mäso-ja som ho trošku osmažila na tuku,najlepšie na bravč,masti na to som položila orestovanú kyslú kapustu na cibuľke a ochutenú.Nič viac netreba iba ak pohár dobrého piva.
Bambulka ten tvoj spôsob som nepoznala môže byť dobrý.Príležitostne vyskúšam.
bozulka,neviem,či to len ja mám taký problém,ale odkedy som na vareche,tak som strááááááááááášne pribrala.....................