Sú to veĺmi chutné placky,dosť sýte.Oplatia sa robiť ,keď má prísť veľa hladošov,deti ,vnúčatá.
porcií
príprava
na 15 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme ,nahrubo postrúhame a vytlačíme z nich vodu.Ošúpanú červenú cibuľu rozpolíme,nakrájame na tenké plátky a spolu s pstrúhaným syrom,rozšľahaným vajcom,pretlačeným cesnakom,soľou,korením,rascou a múkou pridáme k zemiakom.Dobre premiešame a potom na rozohriatom oleji upečieme placky.Bielu cibuľu nakrájanú na drobno opražíme na oleji,pridáme na rezance nakrájanú papriku alebo kápiu,posolíme a osmažíme.
- 2
Pridáme kapustu a za občstného premiešania chvíľu podusíme.Na každú plackurozotrieme dve lyžice kapusty,na jednu polovicu položíme plátok údeného mäsa a preložíme.Uložíme do vymasteného pekáča a vo vyhriatej rúre zapekáme asi 15 minút.Podávame so zvyšnou kapustou a kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bambulka ten tvoj spôsob som nepoznala môže byť dobrý.Príležitostne vyskúšam.