![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tagliatelle s krémovou kešu omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Pripravíme si ostatné suroviny.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie rizoto
Na masle opražíme najkrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájané kuracie mäso, orestujeme. K mäsu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäsové rezance s kapustou
Tento recept robím už hádam aj 20-25 rokov a mám ho z nejakej TV relácie o varení,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tartiflette
Toto jedlo je síce kalorická bomba, no napriek tomu si ho aspoň raz do roka doprajeme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Arabský šalát
Na českom webe Arabská kuchyně - Vynikající jídla cizích kuchyní som našla tento recept, ktorý sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pohánkovo-zeleninové rizoto
Pohánka je vďaka svojmu obsahu zaraďovaná aj medzi najzdravšie potraviny na svete. Zatracovaná obilnina totiž...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Morčacie mäso s baklažánom
Tento recept je moja prvotinka, ktorú tu zverejňujem i keď vlastných receptíkov mám v šuflíku viac....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Moja zabíjačková misa
Možno ma odborníci pre zdravú výživu budú naháňať, ale nie je tá misa plná vynikajúcich dobrôt?...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Veľké halušky
Tento chutný recept varievala moja babička, ako mladá gazdinka som sa dnes doňho pustila aj ja....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Morka na čínsky spôsob
Mám rada "čínu" a tu je najjednoduchší postup, aký snáď poznám. Netreba stráviť dlhý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačacia pečeň na cibuľke s paradajkovou šťavou
Veľmi rýchle jednoduché jedlo z kačacích pečienok. Recept od skvelého kuchára trošku upravený.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Prírodný rezeň z teľacieho stehna s cukrovým hráškom
Mám rada v nedeľu jednoduché, rýchle, ale sviatočné a chutné jedlá, tento recept som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahňacie stehno s bylinkami
Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené zemiaky s kuracími štvrťami na kapuste a slaninke
Kuracie štvrte si umyjeme, nasolíme, okoreníme, ovegetíme a uložíme do jenskej misy, ktorú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rizoto karí so syrom
Toto rizoto mi prišlo veľmi vhod pod ruku, keď som v týždni nevedela, čo uvariť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cannelloni s hubovou náplňou
Tieto cestoviny zvyčajne plníme mixovanými plnkami pomocou zdobiaceho vrecúška. Ak máte čas a chuť vyhrať sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šošovicová krémová polievka
Komerčný recept<br />Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou karí a nádhernou farbou je potešením pre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketové cestoviny
Na oleji si trošku osmažíme na plátky nakrájanú cibuľku. Medzitým si na malé slížiky nastrúhame cuketu,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jogurtové cestoviny s paradajkovou omáčkou s tofu
Výborný recept, ktorý som si upravila, ale pôvodna verzia je od šikovnej babule - Slavky....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubová polievka z húb Shimeji
Tento recept som varila pred tromi rokmi. Pri prezeraní fotiek som naň narazila.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Köfte so šťavnatou ryžou a zemiakmi z jedného plechu
Úžasne chutné jedlo, ktoré vám odporúčam vyskúšať. Kombinácia ryže, zemiakov a köfte, zaliata vývarom je jednoducho niečo fantastické!...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaná bravčová krkovička
Všetky koreniny zmiešame a naložíme do nich mäso nakrájané na hrubšie plátky a necháme odstáť do druhého...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tofu s mandľami a restovanou mrkvou s pórom
Kombinácia sójovej omáčky s worchestrovou nemusí byť vôbec nudným a fádnym ochutením v lacnej reštaurácii. K...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninová polievka s quinoou
Quinoa je u nas casto pouzivana, tak preco nie takto. Da sa v podstate pouzit...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča na smotane s jalapeño
Pred sťahovaním je potrebné zbaviť sa všetkých „načatých“ surovín, či poloprázdnych konzervovaných polotovarov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave