Morčacie stehno na zelenine s brusnicovou omáčkou
Najskôr pripravíme základ z koreňovej zeleniny s cibuľou, cesnakom a tymianom, ktorý dobre na oleji opražíme,...
Plesnivec v župane
Skúšala som plnený plesnivec, podávaný na studeno, skúšala som plesnivec zapečený v ceste, ale...
Sekaná pečienka z diviaka
Umyté a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, koreniny, na...
Šošovicové guľky s cestovinami z medvedieho cesnaku
Cestoviny: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nasekáme.
Bulgur s hlivou
Máte radi hlivu? V kombinácii s chutnou zeleninou a výraznou chuťou balkánskeho syra je to mňamka :-)
Študentské tofu rizoto
Najprv si dáme variť ryžu v pomere 1:2 (ryže:voda). Ja ju pripravujem tak, že do...
Plnené zemiaky s bryndzovou omáčkou
Vždy rozmýšľam čo uvariť. Kukla som do mrazničky, tam 2 ks bryndze. Tak som...
Lasagne po slovensky
Neviem, ako sa toto jedlo správne volá. Doma to voláme: to bravčové mäso s kapustou...
Kuracie stehná v uhorkovom náleve
Ja sa dam nahovorit na bars aku haluz. Tu sa dakdo vychvaloval, ze naklada kuracie...
Hráškové rizoto s tofu
Ak doma máte čerstvý hrášok, spravte si fantastické rizoto, ktoré chutí veľkým aj malým a...
Seitanové kúsky v sójovej omáčke
Pripravíme si seitan z 2 kg múky. Pekný fotorecept ako na to je tu: http://varecha. pravda....
Bravčové medové rebro so zeleninovým špízom
Rebrá umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy, ktoré namarinujeme medom, soľou, korením...
Šťavnaté mäsové placky dvoch hláv a štyroch rúk, servírované na cestovinovom hniezde
Pôvodný recept je určite z talianska. Svojho času sme, s mojim krajším ja, sledovali...
Güveç - turecký guláš v keramickej nádobe
Güveç je výborné, veľmi jednoduché turecké jedlo, pripravované v rúre. Bez väčšej námahy a...
Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...
Zeleninové rizoto s čerstvými hubami
Aj malé množstvo nazbieraných jedlých húb dokáže urobiť veľkú radosť. Tie červené muchotrávky vyšité na prestieraní...
Francúzska pochúťka s kuracím mäsom
Ďalšia rýchla, zdrava a výborna pochúťka:) Veľmi vhodné ako studený obed, alebo večera pre tých ktorí maju...
Poľovnícky teľací guláš
V nedeľu som zvykla variť spravidla vývar. Dnes som urobila výnimku a pripravila som teľací guláš....
Maďarská fazulica
Táto polievka je u nás veľmi obľúbená pre svoju sladko-kyslú a pikantnú chuť. Považujeme ju...
Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales
Na úvod dúfam, že na vás toľká francúzština nepôsobí odstrašujúco. :) Už keď som ho...
Kuracie omelety
Toto jedlo je experiment, keď už gazdinká naozaj nevie, čo do hrnca. Pre nás bol experiment...
Zapekaný karfiol
Ked je uz masa dost :) Pri tomto jedle mozete menit suroviny no zakladom je karfiol a...
Morčacie prsia na hubách s tofu a brokolicou
Chutné a rýchlo uvarené. Je to môj obľúbený recept. Mám ho od jedného známeho...
Bravčové na paradajkovej omáčke so zemiakovými plackami
Z bravčového pliecka som sa pôvodne chystala urobiť klasické mäsovo-ryžové guľky v paradajkovej omáčke. Keďže pliecko...
Zapekaný karfiol s dvojakým mäsom
Karfiol môžem kedykoľvek, tak keď som minule objavila v obchode taký veľký, že sa mi...
Tagliatelle s krémovou kešu omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Pripravíme si ostatné suroviny.
Domáce široké rezance s letnou kapustou trochu inak
Rozdiel je v príprave letnej kapusty na rezance.