Foto: kecemis
Chowder je polievka často pripravovaná s mliekom alebo so smotanou. Variácie chowderu môžu byť rôzne. Pravdepodobne najrozšírenejši je z plodov mora, ale môže byť Zobraziť celý popisChowder je polievka často pripravovaná s mliekom alebo so smotanou. Variácie chowderu môžu byť rôzne. Pravdepodobne najrozšírenejši je z plodov mora, ale môže byť aj zeleninový, rybací alebo kukuricový, ktorý je špeciálne populárny vo východnej, atlantickej časti Canady.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
550 - 600 g |
|
2 PL |
|
2 hrnčeky (nastrúhaná) |
|
1 hrnček (nakrájaná na jemno) |
|
1/2 hrnček (nastrúhaný na jemno) |
|
1 l |
|
2 a 1/2 hrnčeka |
|
250 g |
|
1 PL |
|
750 ml |
|
2 PL |
|
1/4 KL |
|
Postup
-
1
Lososa som si oplachol a dal na utierku vysusit pokial voda, ktoru som dal na sporak, zovrie.
-
2
Pripravil som si suroviny, nastruhal mrkvu a zeler, ocistil zemiaky a nakrajal na kocky a cibulu som nakrajal na drobno. Namiesto sladkych zemiakov sa daju pouzit aj normalne zemiaky. Namiesto kukurice sa da pouzit hrasok alebo cicer.
-
3
V hrnci som rozohrial 2 PL oleja a pridal cibulu, nastruhanu mrkvu a zeler. Na strednej teplote som obcasne miesal a varil asi 8 - 10 minut, pokial zelenina nezmakla.
-
4
Medzitym mi zovrela voda. Lososa som zbavil koze a opatrne vlozil do vriacej vody. Ked sa vrenie vratilo, stiahol som teplotu a prikryte varil asi 5 - 6 minut, alebo...
-
5
kym sa nezacne oddelovat na jednotlive casti. V tom case som ho vytiahol a vodu po vareni som vylial. Lososa som nechal vonku vychladit a...
-
6
vidlickou som ho rozpucil na mensie, asi 2 cm kusky.
-
7
K zmaknutej zelenine som pridal zemiaky, kukuricu, kopor, sol a liter vyvaru. Priviedol som znova do varu, prikryl a varil pokial zemiaky nezmakli, asi 12 - 15 minut.
-
8
Asi v 1/2 hrnka som rozmiesal skrob
-
9
a pridal k polievke. Hned nato som vlial aj zvysne mlieko a dobre zamiesal. Za staleho miesania som privedol polievku k zhustnutiu a bublaniu. Pokracoval som v miesani asi 2 minuty. Nakoniec som do polievky opatrne vmiesal lososa.
-
10
Tato polievka sa da pripravit tiez z kozervovaneho lososa, napr. vo vlastnej stave alebo vo vode. V tom pripade sa nemusi varit.
@tigimko som si isty ze to v pohode zvladne.
Našla som aj vhodnú terinku, je to starší kúsok z Anglicka s vidieckym výjavom.
Posledná veta je najdôležitejšia: ďakujem ti pekne!:-)
varecha.pravda.sk/diskusie/ochryba-/7151-forum.html...
@radost ano mas pravdu, je strsne co sa robi. Ale neodporucam ti sledovat ostatne dokumenty o potravinach ( ako napr. Food), pretoze uz potom naozaj nebude co jest. To co sa deje nieje len o rybach, ale o vsetkych produktoch.
nedáme si zobrať radosť z žitia..veru áno..želám všetkým pokojné dobré ráno..!!
:-)