Lososový chowder fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 13. mája 2016
Lososový chowder (fotorecept)
Foto: kecemis

Chowder je polievka často pripravovaná s mliekom alebo so smotanou. Variácie chowderu môžu byť rôzne. Pravdepodobne najrozšírenejši je z plodov mora, ale môže byť aj zeleninový, rybací alebo kukuricový, ktorý je špeciálne populárny vo východnej, atlantickej časti Canady.

8
porcií
10 minút
príprava
30 - 35 minút
tepelná úprava

Suroviny

550 - 600 g
2 PL
2 hrnčeky (nastrúhaná)
1 hrnček (nakrájaná na jemno)
1/2 hrnček (nastrúhaný na jemno)
1 l
2 a 1/2 hrnčeka
250 g
1 PL
750 ml
2 PL
1/4 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lososa som si oplachol a dal na utierku vysusit pokial voda, ktoru som dal na sporak, zovrie.

    Lososový chowder (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravil som si suroviny, nastruhal mrkvu a zeler, ocistil zemiaky a nakrajal na kocky a cibulu som nakrajal na drobno. Namiesto sladkych zemiakov sa daju pouzit aj normalne zemiaky. Namiesto kukurice sa da pouzit hrasok alebo cicer.

    Lososový chowder (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V hrnci som rozohrial 2 PL oleja a pridal cibulu, nastruhanu mrkvu a zeler. Na strednej teplote som obcasne miesal a varil asi 8 - 10 minut, pokial zelenina nezmakla.

    Lososový chowder (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitym mi zovrela voda. Lososa som zbavil koze a opatrne vlozil do vriacej vody. Ked sa vrenie vratilo, stiahol som teplotu a prikryte varil asi 5 - 6 minut, alebo...

    Lososový chowder (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    kym sa nezacne oddelovat na jednotlive casti. V tom case som ho vytiahol a vodu po vareni som vylial. Lososa som nechal vonku vychladit a...

    Lososový chowder (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vidlickou som ho rozpucil na mensie, asi 2 cm kusky.

    Lososový chowder (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K zmaknutej zelenine som pridal zemiaky, kukuricu, kopor, sol a liter vyvaru. Priviedol som znova do varu, prikryl a varil pokial zemiaky nezmakli, asi 12 - 15 minut.

    Lososový chowder (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Asi v 1/2 hrnka som rozmiesal skrob

    Lososový chowder (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a pridal k polievke. Hned nato som vlial aj zvysne mlieko a dobre zamiesal. Za staleho miesania som privedol polievku k zhustnutiu a bublaniu. Pokracoval som v miesani asi 2 minuty. Nakoniec som do polievky opatrne vmiesal lososa.

    Lososový chowder (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tato polievka sa da pripravit tiez z kozervovaneho lososa, napr. vo vlastnej stave alebo vo vode. V tom pripade sa nemusi varit.

    Lososový chowder (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Perfektny recept. Velmi oblubene jedlo v US , popularny je tradicny New England clam chowder ( s mliecnym zakladom ) a Manhatan sea food chowder ( bez mlieka ).5*.
1x radost
@kukulienka dakujem pekne za odozvu a zaroven ma tesi, ze chutilo. Tvoje hodnotenie si velmi vazim. Dakujem.
@radost ano mas pravdu, je strsne co sa robi. Ale neodporucam ti sledovat ostatne dokumenty o potravinach ( ako napr. Food), pretoze uz potom naozaj nebude co jest. To co sa deje nieje len o rybach, ale o vsetkych produktoch.
@Kecemis
nedáme si zobrať radosť z žitia..veru áno..želám všetkým pokojné dobré ráno..!!
:-)
1x haji