Tento recept som objavila na zahraničnej stránke a rozhodla som sa oň podeliť. Jedná sa o čínsky recept a je rýchly a jednoduchý na Zobraziť celý popisTento recept som objavila na zahraničnej stránke a rozhodla som sa oň podeliť. Jedná sa o čínsky recept a je rýchly a jednoduchý na prípravu :) Ide o môj prvý uverejnený recept, tak prosím nebuďte na mňa príliš prísny :D
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Kura: | |
| 2-3 ks |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| Omáčka: | |
| 2 ČL sušený |
|
| 1/3 hrnčeka |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| Zdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia si nakrájame na malé kocky, nasolíme, nakoreníme. Kocky posypeme kukuričným škrobom a obalíme ich v ňom. Prudko osmažíme na väčšej panvici na asi 3PL oleja, pokiaľ nebudú kuracie kúsky chrumkavé.
- 2
Kukuričný škrob rozmiešame v 2PL vody na riedku kašu a dáme zatiaľ bokom. Čily papričku si nakrájame na malé pásiky a dáme do menšieho hrnca s ostatnými surovinami na omáčku (okrem suspenzie zo škrobu). Necháme zovrieť. Keď nám omáčka vrie, pridáme kašu zo škrobu a asi ešte minútku povaríme na miernom plameni. Odstavíme z ohňa a do omáčky pridáme osmažené kuracie kúsky a poriadne premiešame.
- 3
Podávame s ryžou a môžeme ozdobiť sezamovými semiačkami a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu