Medovo-cesnakové kura

monika250 - fotkamonika250, 10. októbra 2015
Medovo-cesnakové kura
Foto: monika250

Tento recept som objavila na zahraničnej stránke a rozhodla som sa oň podeliť. Jedná sa o čínsky recept a je rýchly a jednoduchý na prípravu :) Ide o môj prvý uverejnený recept, tak prosím nebuďte na mňa príliš prísny :D

2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Kura:
2-3 ks
1/2 hrnčeka
Omáčka:
2 ČL sušený
1/3 hrnčeka
1 ČL
1/2 hrnčeka
1 ČL
1/2 ks
1 PL
2 PL
Zdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na malé kocky, nasolíme, nakoreníme. Kocky posypeme kukuričným škrobom a obalíme ich v ňom. Prudko osmažíme na väčšej panvici na asi 3PL oleja, pokiaľ nebudú kuracie kúsky chrumkavé.

  2. 2

    Kukuričný škrob rozmiešame v 2PL vody na riedku kašu a dáme zatiaľ bokom. Čily papričku si nakrájame na malé pásiky a dáme do menšieho hrnca s ostatnými surovinami na omáčku (okrem suspenzie zo škrobu). Necháme zovrieť. Keď nám omáčka vrie, pridáme kašu zo škrobu a asi ešte minútku povaríme na miernom plameni. Odstavíme z ohňa a do omáčky pridáme osmažené kuracie kúsky a poriadne premiešame.

  3. 3

    Podávame s ryžou a môžeme ozdobiť sezamovými semiačkami a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť :)

    Medovo-cesnakové kura - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Naucila som sa v poslednej dobe jest z takychto malych misticiek, zohnala som si na blsaku take echt porcelanove cinske a aj tato Tvoja miska s medovym kuratom je na ne ako stvorena, presne takto servirovane sa mi to paci,..