
Domáce široké rezance s letnou kapustou trochu inak
Rozdiel je v príprave letnej kapusty na rezance.

Kura á la Bresse
Toto je tradičný francúzsky recept, ktorý robievam dosť často a ponúka alternatívu k slovenskému grilovanému kuraťu,...

Chlebové posúchy
Rada robievam tieto posúchy, sú dobré s cesnakom, alebo k mliečnym polievkam a aj samotné, ...

Pochúťka z bravčových kolien
Je to niečo na takúto náročnú zimu, aby ste vládali odpratovať sneh. Najlepšie je...

Výpečky Sambal oelek
Já vím, že je po Vánocích a že bychom měli někde ubrat a jíst dietněji...

Zemiakový nákyp
Tento recept vznikol na podnet mojich synov. U nás sa totiž sladké jedlá ako žemľovka, ...

Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...

Zapekané zemiaky so zeleninou
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kolieska. 1 zemiak rozložíme na dno pekáča potretého olejom...

Rozmarínové tofu s beluga šošovicou
Najprv si uvaríme šošovicu. Pripravíme si paradajky, cesnak, šalotku, zemiak, rozmarín a...

Sladká šošovicová polievka a slaný syrový báleš
Celkom rýchly obedík, ak sa Vám nechce moc variť alebo už neviete čo variť. Tak...

Kurča na cesnaku
vždy som to robievala len z kurata, až raz som skusila domáceho zajaca a výsledok bol dokonalý....

Linguine po neapolsky
Taliani tvrdia, ze cim menej surovin, tym lepsi vysledok. Tento recept je toho dokazom....

Zemiakové mini pizze
Teraz mám po dlhšej dobe zemiakové obdobie :-D Tieto expresné chuťovky zo zemiakov „čo chladnička dala“...

Grilované kuracie prsia so zeleninou a ryžou
Mám novú keramickú panvicu na grilovaniu, tak som ju hned skúšala:-) Neudávam presný počet použitých surovín,...

Tartar (tatarák) z lososa
jednoduchy recept s nadychom luxusu urceny na bankety, silvestra a podobne akcie. cerstveho lososa je mozne nahradit...

Cestoviny s hlivou
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistenú, umytú a nakrájanú hlivu ustricovú a spolu dusíme, kým sa...

Zaprávané jarné ragú
Tento recept som vybrala zo židovskej kuchárskej knihy, len som nemala práve teľacie pliecko, tak...

Moja pizza
Táto pizza je úplne lacná záležitosť. Recept našiel môj vtedy ešte len 12 ročný brat niekde...

Quesadilass s guacamole a kyslou smotanou
Takto pripravené tortilly sa bežne jedia v Mexiku ako rýchle občerstvenie.

Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie....

Kávovo-karamelové kuracie prsia so zeleninovým šalátom
Kedysi som jedla takto pripravené kuracie prsia v Anglicku u mojej kamarátky z Brazílie, chutili mi,...

Semizotu yemeği
Rastlinka znama ako Portulak sa dá pripraviť aj ako skvelé hlavné jedlo. Jeho príprava je velmi...

Plnená pečená mladá tekvica
Tekvica, tekvica, tekvica... na rôzne spôsoby. Mala som mladú tekvicu, z nedele mi...

Hovädzie na smotane s brusnicami
Zeleninový základ: Koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a orestujeme na údenej slanine. Pridáme soľ, hnedý cukor, ...

Pšeno na póre so zeleninou
Voči pšenu má veľa ľudí predsudky. Aj ja som mala. A fakt odporúčam vyskúšať, ...

Kalifornské dážďovky
Toto jedlo je najobľúbenejšie v našej rodine, je veľmi rýchle, jednoduché a strašne dobré.

Kurča s lečom v alobale
Očistené, umyté a osušené porcie kurčaťa posolíme, okoreníme, vložíme na panvicu s horúcim olejom...

Zapekaná kyslá kapusta
Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.