Ostrokyslá polievka

František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. januára 2014
Ostrokyslá polievka
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
4-5 PL
50 g
4-5 PL
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca s vodou dáme najemno nakrájanú mrkvu, čierne huby, ktoré sme predtým namáčali vo vode, zázvor a čili papričku nakrájanú najemno.

  2. 2

    Pridáme bujón, sójovú omáčku, ryžový ocot, kuracie mäso nakrájané na malé kocky, dobre premiešane a varíme päť minút.

  3. 3

    Pridáme rozmiešané vajce a zahustíme solamylom. Podľa potreby pridáme sójovú omáčku, ocot alebo čili. Môžeme pridať na kocky nakrájané tofu.

Diskusia k receptu

blissofplants
@miroslat (29.4.2022 03:04)

Možno sa použilo už dopredu uvarené mäsko 😊
Tiež nerozumiem receptu ale je piatok takže romumieť ani nemusím haha




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia