Grilovaná krkovička fotorecept

ernest - fotkaernest, 31. júla 2011
Grilovaná krkovička (fotorecept)
Foto: ernest

Jednoduchý recept na večernú grilovačku ,ideme na to.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
4 Pl
4 Pl
2 dcl
1 hlavka
1 kl




Postup

  1. 1

    Z vina medu horčice a roztlačeneho cesnku rozmiešame omáčku ,krkovičku nakrájame naprieč vlakna jemne posolime a naklepeme , poomačame v omáčke ,dáme do sklenej alebo smaltovanej misky,plast napachne cesnakom ,môžeme pridat aj nejake grilovacie korenie vtedy krkovičku nesolíme.Dáme do chladničky nažit .

    Grilovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom už len šup na gril.

    Grilovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

abdul
Balkonoví susedia budú krútiť raťafákom, keď budem piecť. :-))
dorisa
@abdul ,My sme bežne doma na jedenástom poschodí na loggii ( kedysi) grilovali, tak pred 25 rokmi? a to na nás susedia chceli zavolať hasičov. Ale , potom si zvykli, že my tam grilujeme. Už bývam inde, a tu na prízemí bez balkona ťažko..... na chatu sa nedá, takže asi nepribudne žiadny moj recept:) ernest ,Ten tvoj krásny kus mäsa je lákavý, mňam........nie je to fotorecept?
diabambulka
ja mám doma elektrický gril a z času na čas ho vytiahnem hlavne keď potrebujem rýchlo navariť, chcem sa opýtať nieje to mäsko nasládle po marináde v ktorej je dosť medu, viem že sa zvykne pridávať, ale v menších množstvách a to z toho dôvodu aby bolo mäsko chrumkavé :-)))
ernest
To neviem či je chrumkave(hlceme to ako vlci) :))) ,ked ho robim tak nie na roše ,mám na to takú nerezovú misku a vtej to ešte podlievam vínom a neustále asi po dvoch minútach otáčam.Vtedy masko neuschne a nespáli sa ako na rošte ,síce tie spálené prúžky strašne dobre vyzerajú ale horčica po pripálení zhorkne.
modrykamen
Ďakujem Ernest, dobrá inšpirácia. Ja tiež griluvávam často, ale v alumíniových miskách. Med do pácu nedávam, ale skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia