Srnčia pochúťka z Považského Inovca
Srnčie mäso naporciujeme a prudko opečieme na oleji.
Baraní pikantný guláš s fazuľou
Fazuľu prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme ju cez noc namočenú v studenej vode. Na druhý deň...
Grilované kuracie prsia s bazalkovo-smotanovou omáčkou a s polentovou kašou
Výdatný obed, ktorý som práve dojedol :) Ako vačšina vecí, vznikol náhodne zo surovín, ...
Hovädzia sviečkovica s bylinkami na pare
zostal mi kúsok hovädzej sviečkovice a tak som sa rozhodla obetovať ju na môj experiment... nikdy...
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...
Tvarohové guľky s jahodami
Tradičné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Z kysnutého, zemiakového, či...
Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku
Často mi zostane kúsok chlebíka. buď ho suším a robím z neho strúhanku, ale ho...
Rezeň - Stanica Prešov
Vyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho...
Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli
Dostali sme Bio morčacie stehno, ktoré som osolila a našpikovala údenou slaninou. Zeleninu som...
Pikantná špecialita
Toto jedlo pripravujem už roky, a stalo sa súčasťou všetkých rodinných osláv. Robím ho poriadne...
Zemiaky na kyslo s bandurkami
Zemiaky a príloha zemiaky? Celkom chutné, ak už máme mäsa dosť...
Posúch Grosso špeciál
Drvené paradajky pomiešame s koreninami a s drveným cesnakom. Pizzové cesto rozdelíme na osem rovnakých častí,...
Špenátové palacinky
určite už každý robil palacinky, ja ich robím na sladko aj na slano, dokonca som...
Hokaido kaša
Trhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj...
Pečená cvikla s morčacím mäsom
Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu....
Sýta gulášová polievka
Uvarená na spôsob kotlíkového gulášu z odrezkov bravčového mäsa so zemiakmi a haluškami.
Užhorodský kotlet alebo - ako som podcenil prípravu
Pred každou prípravou jedla si overím, či mám všetky potrebné suroviny, koľko času na prípravu potrebujem a...
Svieže kuracie prsia s cherry paradajkami
Kuracie prsia sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, dá sa s nimi experimentovať a vymýšľať nové...
Kelové lievance so slaninou a syrom
I vůně mohou klamat. Když zavřete oči a přivoníte k plnému talíři kapustových lívanců, čichové...
Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...
Špagety Pomodoro (s paradajkovou omáčkou)
Sú to naše najobľúbenejšie špagety, rýchlo a jednoducho hotové za pár minút.
Hustá strukovinová polievka z údených kostí
... keď vás prepadne chuť na niečo z repertoáru našich babičiek...
Moje prvé parené buchty - vegánske
V poslednej dobe bolo na Varechu pridaných niekoľko receptov na parené buchty, objavili sa pod nimi...
Kráľovské kura
Tak som tento recept konečne vyskúšala aj doma uvariť. Spomínala som vám, že sme na...
Zemiakové noky s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Tieto noky má naučila moja dcéra, ktorá má veľmi rada rýchle varenie býva v Nemecku a tak...
Pečená horniacka bravčová hlava
Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...
Čína zo zeleniny
Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Opražíme ju na rozohriatom oleji a pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska alebo posekanú...