Plnená prepelica
Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 9. decembra 2015
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 9. decembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
20 g |
|
5 ks |
|
100 g |
|
100 ml |
|
|
|
trocha |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na bryndzové zemiaky: | |
1 kg |
|
2–3 ks veľké |
|
5 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 g na vymastenie |
|
200 ml |
|
200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Rožky nakrájame na kocky, pridáme maslo, mlieko, petržlenovú vňať, soľ, korenie a trocha nastrúhaného muškátového orieška. Touto zmesou naplníme prepelicu. Samotnú prepelicu umyjeme, osušíme, pridáme korenie, soľ a rascu a pečieme pri 160°C maximálne 50 minút.
- 2
Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Striedavo ich navrstvíme do vymastenej zapekacej misy spolu s rozdrobenou bryndzou. Vrstvy mierne ochutíme soľou a korením.
- 3
Vajcia rozmiešame so smotanou a s cesnakom a zalejeme zemiaky. Pečieme pri teplote 170 °C asi 40 minút. Na posledných 10–15 minút zvýšime teplotu na 200 °C a zemiaky zapečieme dochrumkava.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu