Šošovicová polievka so smotanou a sušenými slivkami
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5-6
porcií
porcií
40-50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do misky dáme namočiť šošovicu asi na 2 hodiny. Po 2 hodinách vodu zlejeme, šošovicu dáme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody, pridáme korenie a necháme zovrieť. Varíme asi 15–20 minút, nesolíme.
- 2
Potom povyberáme všetko korenie, pridáme na malé kocky nakrájané očistené zemiaky a sušené slivky.
- 3
Zalejeme smotanou, v ktorej sme zamiešali múku (zmes musí byť bez hrudiek), premiešame a povaríme asi 15 minút.
- 4
Nakoniec do polievky pridáme maslo na zjemnenie. Odstavíme a asi po 10 minútach dochutíme soľou a octom.
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu