Šošovicová polievka
Šošovicová polievka

Šošovicová polievka so smotanou a sušenými slivkami

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021
Šošovicová polievka so smotanou a sušenými slivkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5-6
porcií
40-50 minút
príprava

Suroviny

200 g
1-2 ks stredne veľké
hrsť
2 PL
250 ml
2 l
3 ks
3-4 ks
3-4 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Do misky dáme namočiť šošovicu asi na 2 hodiny. Po 2 hodinách vodu zlejeme, šošovicu dáme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody, pridáme korenie a necháme zovrieť. Varíme asi 15–20 minút, nesolíme.

  2. 2

    Potom povyberáme všetko korenie, pridáme na malé kocky nakrájané očistené zemiaky a sušené slivky.

  3. 3

    Zalejeme smotanou, v ktorej sme zamiešali múku (zmes musí byť bez hrudiek), premiešame a povaríme asi 15 minút.

  4. 4

    Nakoniec do polievky pridáme maslo na zjemnenie. Odstavíme a asi po 10 minútach dochutíme soľou a octom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia