Foto: elixir
Sladko-pikantná polievka.
3-4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu a cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kúsky, odstránime jadierka, opražíme 2 minúty na oleji.
- 2
Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme curry pastu, soľ, kokosové mlieko, zamiešame, prikryjeme a necháme 15 minút variť.
- 3
Na záver pridáme očistený, na plátky pokrájaný cesnak a obsah hrnca rozmixujeme na pyré. Podávame napríklad s pečivom. Podľa nálady na vrch dáme opraženú cibuľku, prípadne pridáme bylinky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Fotka krásna ako vždy a polievku by som si dala aj hneď, ešte som dnes nejedla. Tá by ma po prebdenej noci dobre prehriala!
Mala som toho posledne dosť pomimo Varechy, neostávalo mi veľa času, ale som sem občas aspoň nazrela, čo nové (či staré) a trochu vás čítala. :)
Jedine čo som zmenila bolo, že som použila tekvicový olej namiesto slnečnicového. Ďakujem za výborný recept @elix ír