Krémová polievka z maslovej tekvice

elixir - fotkaelixir, 16. novembra 2014
Krémová polievka z maslovej tekvice
Foto: elixir

Sladko-pikantná polievka.

3-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 ks väčšia
3 strúčiky
1/2 poďla chuti ČL
200 ml
650 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Tekvicu a cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kúsky, odstránime jadierka, opražíme 2 minúty na oleji.

  2. 2

    Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme curry pastu, soľ, kokosové mlieko, zamiešame, prikryjeme a necháme 15 minút variť.

  3. 3

    Na záver pridáme očistený, na plátky pokrájaný cesnak a obsah hrnca rozmixujeme na pyré. Podávame napríklad s pečivom. Podľa nálady na vrch dáme opraženú cibuľku, prípadne pridáme bylinky.

Diskusia k receptu

mijaita
Přidám do dýňového chlívku. Ozvláštěná kari pastou vypadá zajímavě. Až kuchnu tu dýni které tu na mě kouká, uvařím i tuhle polívku. Ráda zkouším. Hezký recept!
1x elixir
mijaita
Volá se na Veřeše kromě jiného o možnosti ukladani receptu do více kategorií. Jak by se to momentálně hodilo! KK - polévky, KK dýně. Naštěstí si to mohu udělat u sebe v PC.
katka78
@elixir , rada ťa vidím späť, nedávno som na teba myslela v SND na Carmen, dúfam, že sa ti darí :-)
Fotka krásna ako vždy a polievku by som si dala aj hneď, ešte som dnes nejedla. Tá by ma po prebdenej noci dobre prehriala!
1x elixir
paploska
veru, dávno som ťa nevidela :-) ale narobila si chute. mám v špajzy zopár tekvíc, tak vyskúšam :-)
1x elixir
elixir
:) Budem rada, ak polievku vyskúšate, je jednoduchá... ten čerstvý cesnak s curry pastou ju prehrejú.
Mala som toho posledne dosť pomimo Varechy, neostávalo mi veľa času, ale som sem občas aspoň nazrela, čo nové (či staré) a trochu vás čítala. :)
pinklenka
Kolko ste dali tekvice. Ja mam 1/4 gigantickej tekvice tak neviem kolko jej použiť. Aspoň cca... Ďakujem :)
1x elixir
havino
@elix ír, tak rada Ťa vidím, polievka chutná, s kari pastou som ju nevarila ešte, najbližšie určite skúsim, pridám, mám síce pol maslovej v chladničke, len mám dve polievky na dva dni už navarené, tak až v piatok, ak mi tekvica vydrží
1x elixir
elysa
takúto polievku mám veľmi rada, robievam podobne, priznám sa s kokosovým mliekom som ešte nevarila...
1x elixir
elixir
Som rada, ak vás niečim recept inšpiroval, @elysa je to iné s kokosovým mliekom než so smotanou, možno to nie je pre každého, ale dá sa aj v menšom množstve predom vyskúšať. :)
pinklenka
Dnes sme mali premiéru a bola veľmi úspešná :)))
Jedine čo som zmenila bolo, že som použila tekvicový olej namiesto slnečnicového. Ďakujem za výborný recept @elix ír
1x elixir
havino
@elixir , pochutila som si, veľmi, s kokosovým liekom som ju ešte nevarila, ani s kari pastou, výborná, jemná, chute sa neprebíjali, tá čierna mláka je tekvicový olej, sa mi ulialo viac ako som chcela, ale ja ho rada, ešte si uvarím, kým bude maslová tekvica



1x elixir
ywett
@elixir , teším sa, že si opäť tu a aj tento recept je inšpiratívny a krásne foto ;-)
1x elixir
elixir
Ďakujem dievčence, @havino teším sa, aj krásnej foto. :) S tekvicovým olejom som mala tiež presne taký zážitok, tak odvtedy tečie najskôr na lyžicu a až z nej potom do taniera. :)
1x elixir
zolik
@elixir , chcem ju dnes urobit na zajtra (lebo sobotnajsi nakupny a vybavovaci stres) a zistila som ze nemam doma kokosove mlieko. Ale mam mlieko, mam slahacku, mam kyslu smotanu a struhany kokos. Poradis mi? Mam zvarit slahacku so struhanym kokosom a rozmixovat?
1x elixir
elixir
@zolik ak nemáš možnosť zajtra dokúpiť a zohriať predtým ako ju budeš/budete jesť, možno radšej ostaň pri tej smotane šľahačkovej. :) Alebo ak máš výkonný mixér, prípadne Ti nevadia kúsky kokosu, tak vyskúšaj, aj tak to môže byť dobré... :)
zolik
@elixir dakujem Ti za rychlu odpoved. Idem radsej urobit palacinky na slano a polievku urobim zajtra na veceru ked kupim kokosove mlieko aby som ten Tvoj vyborny recept "nedomrvila" ;-)
1x elixir
bozulka
To kokosové mlieko ma zaujalo.Chystám maslovú tekvicu na piatok,tak vyskúšam,kokos.mlieko aj červenú curry pastu mám /aj zelenú/ s tou si neskúšala?
1x elixir
elixir
@bozulka som rada a ak si skúsila v piatok, dúfam, že Ti chutilo. :) Ani si nepamätám veru, či som už zelenú curry pastu niekedy doma mala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia