Jordánske kura fotorecept - oprášené

jody - fotkajody, 20. novembra 2010
Jordánske kura (fotorecept) - oprášené
Foto: jody

Oprašujem už raz pridaný recept, tentoraz však s fotkami a trochu upraveným postupom. Kto nepozná, na prvý pohľad zvláštna kombinácia chutí, ale tak ako Zobraziť celý popisOprašujem už raz pridaný recept, tentoraz však s fotkami a trochu upraveným postupom. Kto nepozná, na prvý pohľad zvláštna kombinácia chutí, ale tak ako to máme radi my, snáď sa chytia aj ostatní. Neviem, či máme pôvodný recept, možno tam má ísť aj kadečo inšie, ale takto to chutí nám:

10 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny. Kurča naporcujeme, zemiaky nakrájame na krížalky, cibuľu na mesiačiky, cesnak na kocečky.

    Jordánske kura (fotorecept) - oprášené - obrázok 1
  2. 2

    Kúsky mäsa obalíme v mletej škorici ako v múke. Minula som celý 20 gramový sáčok. Nebojte sa, nie je to veľa. :-) Nesolíme!

    Jordánske kura (fotorecept) - oprášené - obrázok 2
  3. 3

    Obalené kurča poukladáme na omastený pekáč.

    Jordánske kura (fotorecept) - oprášené - obrázok 3
  4. 4

    Zasypeme cibuľou,...

    Jordánske kura (fotorecept) - oprášené - obrázok 4
  5. 5

    ...cesnakom a pridáme zemiaky.

    Jordánske kura (fotorecept) - oprášené - obrázok 5
  6. 6

    Až teraz poriadne posolíme, okoreníme, šupneme pár klincov a pokladieme kolieskami rajčiny (mala som len jednu, inak by som dala viac). Podlejeme vodou. A šup do trúby.

    Jordánske kura (fotorecept) - oprášené - obrázok 6
  7. 7

    Asi v polovici pečenia premiestnime mäso na vrch a polejeme výpekom. Dopečieme do chrumkava.

    Jordánske kura (fotorecept) - oprášené - obrázok 7
  8. 8

    Servírujeme s bielym jogurtom (ktorý som ja pred fotením zabudla pridať :-))) Dobrú chuť.

    Jordánske kura (fotorecept) - oprášené - obrázok 8

Diskusia k receptu

maarianna
ja ešte kurča obložím plátkami masla a zalejem kečupom je to taká exotická chuť ale vynikajúce
zela
Kedˇpečiem kurča,aby malo vždy inú chuť raz pokrájam jablká a dám do pekáča spolu s kúskami kurčaťa,alebo dám do pekáča pomaranče,niekedy oboje,ale čo nám najviac chutí sú slivky,ktoré nedám do pekáča hneď spolu s kurčaťom,ale asi 15 minút pred dopečením kurčaťa zlejem slivkovú vodu do pohára aslivky nakladiem okolo kurčaťa.Používam viac pohárov zavarených sliviek,pretože jeden nestačí,každému chutia najmä slivky. Alebo ku kurčaťu dám pokrájané zemiaky a rajčiny,a tak pečiem aj kurča,aj zemiaky - 3 v jednom pekáči.Mám menej riadu na umývanie.
tetuska
Je to výborné jedlo pre celú rodinu. Robíme to ako Marianna, zalievame to nakoniec celé kečupom a necháme ešte 5 až 10 min. piecť
oblizprst
Skúste pre obmenu pridať do výpeku ku kuraťu (alebo aj k hociktorému inému mäsku) zeler, to budete prekvapení, akú úžasnú chuť chytí celé kuriatko!
tinca
Je to starý recept,ale súhlasím s Mariankou, kečup je nevyhnutný a má tam ísť veľa cibule, na pekáč tak 3-4 a najmenej 6 stručov cesnaku. milujem toto jedlo.
jody
Skúšala som aj s kečupom, ale nechutí mi to. Keď už, tak buď pretlak, alebo čerstvé rajčiny. Ale mne to chutí bez toho, zdá sa mi to také orientálnejšie...
babi
Jordánske kura poznám ,ale môj recept je trochu iný: rozporcované kura osolím posypem škoricou uložím na plech a pomädzi kura dám jablčka 1-2 podľa veľkosti. Potom do velkej misy dám nakrájené zemieky pridám olivový olej horčicu, majorán ,citrónovú šťavu ,cibuľu/nakrájanu na väcšie plátky a pretlačený cesnak všetko dobre premiešam a chvíľu nechám postáť. Potom to dám na kuraa pečiem. Keď sú zemiaky už skoro mäkké jemne premiešam tak, abysa kura dostalo hore /nech chytí farbu/ polejem kečupom a nechám zapiecť. Vyskúšajte
nyja
Ja na to pozerám, čítam stále dookola, ale odvahu na to nemám. Asi sa mi niekde vyparila minule, keď som robila segedín... nejaká pani, vraj dokonca kuchárka, v diskusii radila dať do segedínu trocha škorice. Vyskúšala som, dala som jej fakt len tak trocha - špetku medzi prsty..do celého hrnca. Každému to evokovalo indiu, nechutilo nám... tak ja už nikdy viac asi škoricu+mäso :(
babi
Ja som mala tiež prvý krát obavu, ale riskla som to , škorice nesmieš dať veľa, len jemne posypať a potom posypať grilovacím korením alebo gyrosom . Je to naozaj dobré. skús to len v malom množstve. V segedináku si škoricu neviem predstaviť, to je úplne iná chuť. Držím ti palce
danculka
Tak,klasická kyslá kapusta nepotrebuje exotickú chuť, je to naše a tiež by som ju nepokazila škoricou,ale na tom kurati to nemusí chutiť zle.Recept si uloží a vyskúšam.
dajanca
Robievam tiež verziu s maslom a kečupom, ako Marianna. recept som si zapísala, keď ho pred rokmi v TV varil Vladimír Durdík. Deťom a aj mne chutí, manžel nie je práve nadšený. Je to tak, každý máme iné chute. Treba vyskúšať...
evanaaa
So škoricou som skúšala akurát paradajkovú omáčku k plnenejpaprike, aj to len štipku do zásmažky, ale tam mi to pasuje,inak nie, ale videla som to už robiť. Najprv by som musela ochutnať a potom podľa toho postupovať.
babidka
@jody , tvoja verzia sa mi paci najviac a urcite ju vyskusam . S tym kecupom to nemusi byt zle , ale v Jordansku urcite na kura nepouzivaju kecup :-) V takom pripade by som to "jordanske " z nazvu vynechala a nahradila ho nazvom inym ...Este chcem vediet - kolko asi klincekov pridavas ? Aby som to neprehnala .
jody
@babidka , supla som tam taku riadnu trojstipku (co som nabrala medzi tri prsty) :-)
Este vsetkym, co sa to boja ochutnat - nie je to sladke, ma to len krasnu orientalnu vonu. :-)
jarunka
Tak toto je nieco uplne nove pre mna, ale neviem ci najdem odvahu to vyskusat. Najviac by sa mi zamluval ten recept s jablkami.
lucylee
ďalší famózny recept @jody , ja som sa smiala na tých klincoch :-)je to podarené, že šupneme pár klincov....
anjelika
Skoricove pecene kuracie kridla na pomarancoch som robila vcera prvy krat a je to vynikajuce :)
rozmarin
Aj ja mam tento recept z televizie od Vladimira Durdika. Uz som ho dlho nerobila, tak dakujem za pripomenutie. Ja davam skoricu (trochu) do rajcinovej polievky a cervenej dusenej kapusty ku kacke a velmi nam to vsetkym chuti :-)
lucylee
včera som robila, ale asi to nie je vhodná kombinácia pre mňa, nebolo to zlé, ale ani ma to neohúrilo, ale každý máme iné chute a aj tak ti ďakujem za nevšedný recept
jody
@lucylee , som rada, ze si skusila, skoda, ze moc nechutilo, ale ako vravis, kazdy mame ine chute. Snad nejaky iny recept... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia