Jednoduchý slaný tekvicový koláč

kvietela - bez fotkykvietela, 31. októbra 2013

Tento recept pripravujem často, no najmä na jeseň. Je veľmi rýchly, štavnatý a chutný a dajú sa z neho vytvoriť rôzne variácie.

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
150 g
3 ks
200 g
1 ks
1 ks
3-4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno, tekvicu a syr (eidam, ementál) nahrubo nastrúhame, klobásu (alebo môže byť slaninka, šunka, údené.. čo vám chutí) nakrájame na malé kocôčky. Pripravené prísady spolu zmiešame do polotekutého cesta, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, kôpor a vňať.

  2. 2

    Cesto vylievam buď do plechu (asi 1 - 1,5cm vysoké, toto množstvo vyjde tak akurát na jeden klasický veľký plech) alebo do foriem na tortu alebo muffiny alebo hoc aj placky ktoré ale robím väčšinou na panvici. Plech vždy predtým vymastím maslom a vysypem hladkou múkou.

  3. 3

    Pečie sa zhruba 30 - 40 minút, ja dávam do rúry vyhriatej na 200°C a po desiatich minútach stiahnem na 160 - 170°C. Prepečenie overujem špilkou. Navrchu by mal chytiť chutnú pripečenú farbu. Ako som spomínala, tento koláč sa dá robiť na tisíc spôsobov, skúšala som všelijaké, s rôznou strúhanou zeleninou, so špenátom alebo bylinkami, s mletým mäsom a fazuľou a samozrejme aj vegetariánsku verziu - toto je len môj obľúbený. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jamarlen
tvoj rcp. sa mi zdá naozaj variabilný, preto 5 hviezdičiek… škoda, že si popis nerozdelila na dve časti - základné cesto a prípadné obmeny, bolo by to tak prehľadnejšie….




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia