Tento recept pripravujem často, no najmä na jeseň. Je veľmi rýchly, štavnatý a chutný a dajú sa z neho vytvoriť rôzne variácie.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno, tekvicu a syr (eidam, ementál) nahrubo nastrúhame, klobásu (alebo môže byť slaninka, šunka, údené.. čo vám chutí) nakrájame na malé kocôčky. Pripravené prísady spolu zmiešame do polotekutého cesta, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, kôpor a vňať.
- 2
Cesto vylievam buď do plechu (asi 1 - 1,5cm vysoké, toto množstvo vyjde tak akurát na jeden klasický veľký plech) alebo do foriem na tortu alebo muffiny alebo hoc aj placky ktoré ale robím väčšinou na panvici. Plech vždy predtým vymastím maslom a vysypem hladkou múkou.
- 3
Pečie sa zhruba 30 - 40 minút, ja dávam do rúry vyhriatej na 200°C a po desiatich minútach stiahnem na 160 - 170°C. Prepečenie overujem špilkou. Navrchu by mal chytiť chutnú pripečenú farbu. Ako som spomínala, tento koláč sa dá robiť na tisíc spôsobov, skúšala som všelijaké, s rôznou strúhanou zeleninou, so špenátom alebo bylinkami, s mletým mäsom a fazuľou a samozrejme aj vegetariánsku verziu - toto je len môj obľúbený. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu